Schouder uit de kom voor Yara Kastelijn

zondag 4 april 2021 om 19:24
Schouder uit de kom voor Yara Kastelijn

foto: Cor Vos

Yara Kastelijn zat goed mee van voren in de finale van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen, maar de 23-jarige renster van Plantur-Pura kwam net na de Oude Kwaremont ten val. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat ze een schouder uit de kom heeft. Dat bevestigt de ploeg aan WielerFlits.

Kastelijn heeft geen breuken overgehouden aan de crash. De veldrijdster, die haar wedstrijden op de weg rijdt voor de vrouwenploeg van Alpecin-Fenix, werd na de valpartij wel afgevoerd naar het ziekenhuis.

Eerder dit voorjaar reed de Brabantse ook al de Oxyclean Classic Brugge-De Panne (73ste), Gent-Wevelgem (30ste) en Dwars door Vlaanderen (15e).

Dit artikel delen:

7 Reacties

platteprijs 4 april 2021 om 19:31

Balen. Ze was aan een reeks goede wedstrijden bezig.

0
Thijs E 4 april 2021 om 20:02

Je wenst haar een jaar als Brand toe, trainen onder de vleugels van Nys. Dat scheelt veel in het veld en misschien ook op de weg

0
Murcia 4 april 2021 om 20:35

Klopt, het klinkt misschien extreem lullig na deze val en ik heb de aanleiding niet gezien maar haar algemene probleem is niet de lichamelijke motor maar de techniek. Ook in het veld zijn alle technische passages en afdalingen een beproeving voor haar. Trainen met de beste leermeester op dat terrein zou heel veel kunnen helpen.

0
platteprijs 5 april 2021 om 09:06

Met deze kanttekening, dat het Nijs niet is gelukt Van der Haar over de balkjes te laten springen. Dus of hij Kasteleijn kan helpen is zeer de vraag. En die val gisteren heeft waarschijnlijk niets te maken met haar crosstechniek. Waarschijnlijk is ze technisch beter dan de meester wegrensters. Als ik haar was zou ik de weg wel serieus gaan meenemen. Ik denk dat zij talent voldoende heeft om het gat dat gaat vallen na het stoppen van Van der Breggen en Blaak mede te dichten. En de carrières van Van der Vleuten en Vos gaan ook niet lang meer duren.

0
Deel Koeper 4 april 2021 om 22:25

Jammer, was zoals verwacht de enige van dat team die echt mee kan, want Alvarado, Bakker, Cant en co zijn echt wel peloton-vulling op de weg.

0
platteprijs 5 april 2021 om 09:02

Pelotonvulling … grote woorden … Geef Alvarado en Bakker svp eerst een kans zich te bewijzen op de weg. En Cant kan echt wel op de weg rijden. Ze stond al op het podium tijdens het BK.

0
Lendilonus 5 april 2021 om 09:16

@platteprijs op het podium staan bij het Belgisch kampioenschap is ook niet zo lastig in een land met amper 2 serieus te nemen rensters op de weg. Overigens ben ik het verder wel met je eens dat je jonge dames zoals Alvarado en Bakker even de tijd moet geven om zich te ontwikkelen voor we ze ‘pelotonvulling’ noemen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone