Schaduwfavoriet Trentin verlaat Milaan-San Remo na valpartij
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 8 augustus 2020 om 16:38

Schaduwfavoriet Trentin verlaat Milaan-San Remo na valpartij

Matteo Trentin zal de 111e editie van Milaan-San Remo niet winnen. De Italiaan van CCC, toch een van de schaduwfavorieten voor de overwinning, kwam samen met enkele andere renners ten val met nog ruim tachtig kilometer te gaan.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De koers kabbelde een beetje voort toen het peloton werd opgeschrikt door een valpartij van enkele coureurs. Trentin bleek het bekendste en ook grootste slachtoffer, aangezien de 31-jarige renner genoodzaakt was om op te geven. Ook renners van Jumbo-Visma en Mitchelton-Scott waren betrokken bij de crash, maar konden hun weg vervolgen.

De opgave van Trentin is een fikse aderlating voor CCC, aangezien de Italiaan vorig jaar nog een van de hoofdrolspelers was in de Italiaanse klassieker. Trentin eindigde vorig jaar als tiende na een mislukte aanval in de laatste kilometers. Zijn werkgever zal zo snel mogelijk met een medische update komen.

CCC kan vandaag nog wel rekenen op Greg Van Avermaet, na het uitvallen van Trentin de absolute kopman voor Milaan-San Remo.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
8 augustus 2020 16:56
Twee renners van Jumbo? Volgens mij was die andere geel-zwarte er een van Mitchelton-Scott.

By the way, ik dicht op e.o.a. manier Cees Bol wel een kans toe op de overwinning. ;-)
    8 augustus 2020 17:01
    Klopt, volgens mij lag paul martens erbij voor jumbo-visma
8 augustus 2020 17:00
Ik heb nog snel even een unibetje gezet op matthews bij de matchup tussen matthews en trentin

Reacties zijn gesloten.