Schade bij Roglic na val in Clásica San Sebastián valt mee

zondag 5 augustus 2018 om 10:05
Schade bij Roglic na val in Clásica San Sebastián valt mee

Roglic komt over de finish in San Sebastian - foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo heeft de Clásica San Sebastián afgesloten met drie man bij de beste tien. Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Antwan Tolhoek finishten respectievelijk als achtste, negende en tiende. Vooraf had de ploeg zijn hoop gevestigd op Primoz Roglic, maar de Sloveen was betrokken bij een grote valpartij op twintig kilometer van de finish. De schade bij de Sloveen lijkt mee te vallen.

“We hadden er vandaag veel van verwacht met Primoz. Als hij dan wegvalt, is dat een zware teleurstelling. Maar de schade valt mee, dus daar ben ik wel blij om”, vertelt ploegleider Frans Maassen op de site van de ploeg.

Maassen zag zijn ploeg sterk voor de dag komen. “Het koersverloop voor ons was super. We hadden onze vier klimmers nog in de kopgroep na de Jaizkibel. Stevie en Antwan hebben een paar keer aangevallen om Primoz ook wat rust te geven, zodat hij zich kon sparen voor de slotklim. Helaas mislukte dat door de val. Maar de jongens hebben zich goed herpakt en een heel goede koers gereden. Met drie man in de top tien mogen we niet ontevreden zijn, al blijft de teleurstelling wegens het wegvallen van onze kopman.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

skylimit 5 augustus 2018 om 10:42

Heel artikel waarin alleen melding wordt gemaakt dat de schade meevalt, maar nergens wordt gemeld waar Roglic eventueel schade heeft.

ronddraaien 5 augustus 2018 om 10:56

Geen idee of het een archieffoto is of niet, maar ik zie een beetje bloed op het linkerbeen.

Tom Opheij 5 augustus 2018 om 11:23

Roglic heeft een DNF achter zijn naam. Zal dus wel een archieffoto zijn.

edit wf: Foto is van gisteren. Hij heeft de wedstrijd niet uitgereden, maar kwam dus wel over de finish bij de eerste passage

S.t.B 5 augustus 2018 om 11:58

Die wilden geen enkel risico met Roglic nemen, dus binnen een paar dagen komt er weer een naam bij op de Vuelta lijst van TLJ.. Dat wordt
een heuse tridente met Roglic, Kruis en Bennett..
Eigenlijk te gek voor woorden dat parcours.. Erg wrang, maar niet meer dan logisch dat er twee valpartijen diep in de finale plaatsvinden.. Renners zo’n bottleneck (een paadje van amper 2m breed) in duwen is vragen om problemen..

JDclimber 5 augustus 2018 om 12:11

Ja want de valpartij had erg veel met een wegversmalling te maken? Grote brede weg. Dhr King doet even een manoevre die we normaal zien bij de zondagsrijders van TC de natte zeem uit Klundert en de rest ligt erbij. Ik vind de finale wel mooi. In het huidige wielrennen heb je of regen, sneeuw of wind nodig om op een andere manier het kaf van het koren te scheiden. Oude parcours van jaren terug had geleid tot massasprint….

S.t.B 5 augustus 2018 om 12:36

@JDclimber..
King moet, ongeacht zijn excuses, een straf opgelegd krijgen.. Al is het maar een symbolische..
Beide valpartijen staan wel in verband met de wegversmalling.. King keek achterom om te zien of zijn kopman goed was gepositioneerd voor de versmalling, en die Katoesja renner neemt de bocht voor de versmalling met veel te veel vaart..

Headlines

Materiaalzone

Populair