Schachmann wint GP Industria e Artigianato: “Heel mooi om te winnen na teleurstelling van gisteren”
Maximilian Schachmann klopte Mattia Cattaneo - foto: Cor Vos
zondag 10 maart 2019 om 18:36

Schachmann wint GP Industria e Artigianato: “Heel mooi om te winnen na teleurstelling van gisteren”

Op overtuigende wijze won Maximilian Schachmann vandaag de GP Industria e Artigianato. De Duitse van Bora-Hansgrohe rekende in de finale van de Italiaanse eendagskoers op eenvoudige wijze af met Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli-Sidermec) in een sprint-à-deux. Hij nam hiermee op gepaste wijze revanche op Strade Bianche, waar pech roet in zijn eten gooide.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Gisteren tijdens Strade Bianche zat het me niet mee”, begint de 25-jarige Berliner zijn winnaarsrelaas. In de wittewegenkoers was Schachmann bij de pinken, maar pech zorgde ervoor dat hij een topklassering kon vergeten. “Ik kreeg een lekke band op een slecht moment en ik beëindigde de koers met krampen. Gelukkig kon ik goed herstellen en vandaag ging het heel goed.”

Een dag na een zonovergoten Strade Bianche waren de weersomstandigheden in de Toscaanse 1.HC-wedstrijd totaal anders. “Het regende, wat zorgde voor natte en gladde wegen”, meldt Schachmann op de website van zijn werkgever. “Er waren een aantal valpartijen en zeker in de finale was het niet eenvoudig om aan te vallen.”

“De klimmers gingen divere keren aan, maar ik was steeds in staat ze te volgen. Ik had nog genoeg energie over om zelf te demarreren. In de finale kon ik de sprint van Matteo Cattaneo winnen. Na de teleurstelling van gisteren is het heel mooi om hier te winnen.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2019 20:18
Weer zo'n renner van DQS die uit het niets komt, en elders nooit iets won, die pakken daar zeker iets! Ah nee wacht ...
    10 maart 2019 22:28
    Als je zijn uitslagen van 2016 erbij haalt, merk je dat ze hem er niet voor niets hebben bijgehaald bij QuickStep met o.a. zilver op het WK TT U23. Bovendien won hij vorig jaar onder andere een rit in de Giro en als ik me niet vergis in Catalunya.
    12 maart 2019 09:07
    Rit in giro is voor meeste renners het hoogtepunt carrière, maar bij qs is het nog steeds uit het niets
10 maart 2019 22:07
Schachmann komt uit het niets.. Als je geen wielrennen volgt zou je voortaan dan deze insinuaties voor je willen houden?
11 maart 2019 08:40
Gefeliciteerd Maxi! Mooie klepper is dat en ook al ziet hij zichzelf niet als klimmer, kan hij serieus terrein toch behoorlijk goed aan.

Begrijpend lezen is af en toe een kunst, eentje die ik - toegegeven - ook niet altijd even goed beheers.
11 maart 2019 10:16
Misschien even zijn uitslagen bij de beloften raadplegen!

Reacties zijn gesloten.