Schachmann wint GP Industria e Artigianato: “Heel mooi om te winnen na teleurstelling van gisteren”

zondag 10 maart 2019 om 18:36
Schachmann wint GP Industria e Artigianato: “Heel mooi om te winnen na teleurstelling van gisteren”

Maximilian Schachmann klopte Mattia Cattaneo - foto: Cor Vos

Op overtuigende wijze won Maximilian Schachmann vandaag de GP Industria e Artigianato. De Duitse van Bora-Hansgrohe rekende in de finale van de Italiaanse eendagskoers op eenvoudige wijze af met Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli-Sidermec) in een sprint-à-deux. Hij nam hiermee op gepaste wijze revanche op Strade Bianche, waar pech roet in zijn eten gooide.

“Gisteren tijdens Strade Bianche zat het me niet mee”, begint de 25-jarige Berliner zijn winnaarsrelaas. In de wittewegenkoers was Schachmann bij de pinken, maar pech zorgde ervoor dat hij een topklassering kon vergeten. “Ik kreeg een lekke band op een slecht moment en ik beëindigde de koers met krampen. Gelukkig kon ik goed herstellen en vandaag ging het heel goed.”

Een dag na een zonovergoten Strade Bianche waren de weersomstandigheden in de Toscaanse 1.HC-wedstrijd totaal anders. “Het regende, wat zorgde voor natte en gladde wegen”, meldt Schachmann op de website van zijn werkgever. “Er waren een aantal valpartijen en zeker in de finale was het niet eenvoudig om aan te vallen.”

“De klimmers gingen divere keren aan, maar ik was steeds in staat ze te volgen. Ik had nog genoeg energie over om zelf te demarreren. In de finale kon ik de sprint van Matteo Cattaneo winnen. Na de teleurstelling van gisteren is het heel mooi om hier te winnen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Steven_E 10 maart 2019 om 20:18

Weer zo’n renner van DQS die uit het niets komt, en elders nooit iets won, die pakken daar zeker iets! Ah nee wacht …

Johnny Westcycle 10 maart 2019 om 22:28

Als je zijn uitslagen van 2016 erbij haalt, merk je dat ze hem er niet voor niets hebben bijgehaald bij QuickStep met o.a. zilver op het WK TT U23. Bovendien won hij vorig jaar onder andere een rit in de Giro en als ik me niet vergis in Catalunya.

Mwielerfan 12 maart 2019 om 09:07

Rit in giro is voor meeste renners het hoogtepunt carrière, maar bij qs is het nog steeds uit het niets

oilsmoke 10 maart 2019 om 22:07

Schachmann komt uit het niets.. Als je geen wielrennen volgt zou je voortaan dan deze insinuaties voor je willen houden?

Sebas 11 maart 2019 om 08:40

Gefeliciteerd Maxi! Mooie klepper is dat en ook al ziet hij zichzelf niet als klimmer, kan hij serieus terrein toch behoorlijk goed aan.

Begrijpend lezen is af en toe een kunst, eentje die ik – toegegeven – ook niet altijd even goed beheers.

Kevin Lowagie 11 maart 2019 om 10:16

Misschien even zijn uitslagen bij de beloften raadplegen!