Sanne Cant na zege in thuiscross: “Het juiste moment afgewacht”

zaterdag 9 februari 2019 om 16:48
Sanne Cant na zege in thuiscross: “Het juiste moment afgewacht”

foto: PhotoPress.be

Sanne Cant won zaterdag in haar nieuwe regenboogtrui haar thuiscross: de Krawatencross in Lille. “Voor eigen volk is het altijd leuk om te winnen, zeker als je in de regenboogtrui rijdt”, vertelt Cant zichtbaar genietend van haar zege in het flashinterview na afloop.

Door de felle wind in Lille bleef het nog lang spannend in de strijd om de zege. Pas in de laatste bochtenzone distantieerde Cant zich van Denise Betsema en Loes Sels. “Door de wind was het lastig om op kop te rijden, maar ik heb het juiste moment afgewacht en heb in de slotronde mijn kans gegrepen”, is de Belgische helder over de wedstrijd.

Toch had de wereldkampioene het niet erg gevonden als niet zij, maar Sels de cross had gewonnen. Lang zag het er naar uit dat Sels – de nicht van Cant – een goede kans zou maken op de winst. “Had ik kunnen wegrijden met Loes, dan had ze van mij mogen winnen. Zij heeft hier lang gewoond en ook voor haar is het een thuiswedstrijd”, sluit Cant met goede woorden voor haar nicht af.

Dit artikel delen:

2 Reacties

platteprijs 9 februari 2019 om 18:00

Onzin, ze had op dit smalle en bochtige parcours Sels makkelijk kunnen laten wegrijden in de slotronde.

xistnc 9 februari 2019 om 21:54

Cant reed een sterke finale en heeft de zege niet gestolen. Maar de laatste ronde heb ik een paar keer gedacht, dat het wel heel makkelijk zou zijn om Sels de zege te gunnen. Daar moet ze inderdaad niet over jokken.

Headlines

Materiaalzone

Populair