Ronde van Catalonië 2022 kent bergetappes naar La Molina en Boí Taüll

dinsdag 16 november 2021 om 12:34
Ronde van Catalonië 2022 kent bergetappes naar La Molina en Boí Taüll

Dit jaar was het een 1-2-3tje voor INEOS Grenadiers - foto: Cor Vos

De organisatie van de Ronde van Catalonië heeft het parcours van de eerstvolgende editie van de Spaanse rittenkoers gepresenteerd. De wedstrijd (21-27 maart 2022) kent volgend jaar twee bergetappes, respectievelijk naar La Molina en skigebied Boí Taüll.

De 101ste editie van de Ronde van Catalonië begint met een openingsetappe van en naar Sant Feliu de Guíxols. Dat is opvallend, aangezien Calella sinds 2012 de jaarlijkse startplaats was van de Catalaanse rittenkoers. Rit twee begint in L’Escala, dat nog nooit eerder de Ronde van Catalonië mocht verwelkomen. De etappe eindigt in de Franse stad Perpignan. De laatste keer dat de ronde Perpignan aandeed, was in 1955.

In de derde etappe is het voor het eerst écht klimmen geblazen, aangezien de renners zullen finishen op de klim naar skidorp La Molina in de Spaanse Pyreneeën. Dit is een veelvoorkomende finish in de Ronde van Catalonië. In het verleden zagen we grote namen als Joaquim Rodríguez, Dan Martin en Alejandro Valverde hier zegevieren.

Traditionele slotrit in Barcelona 
Rit vier is de koninginnenrit van de ronde, met start in La Seu d’Urgell en finish in Boí Taüll, ook geen onbekende beklimming in de Ronde van Catalonië. De organisatie kiest volgend jaar dus niet voor een bergetappe naar Vallter 2000 of Port-Ainé. Vervolgens staan er nog ritten naar Vilanova i la Geltrú, Cambrils en Barcelona op het programma. De slotetappe in Barcelona is inmiddels een klassieker.

Begin 2022 zal de organisatie de volledige routekaartjes presenteren. Dit jaar ging de eindzege in de Ronde van Catalonië naar Adam Yates, voor zijn INEOS Grenadiers-ploeggenoten Richie Porte en Geraint Thomas.

Parcours flag-es Ronde van Catalonië 2022 (21-27 maart)
21/03 – Etappe 1: Sant Feliu de Guíxols – Sant Feliu de Guíxols
22/03 – Etappe 2: L’Escala – Perpignan
23/03 – Etappe 3: Perpignan – La Molina
24/03 – Etappe 4: La Seu d’Urgell – Boí Taüll
25/03 – Etappe 5: La Pobla de Segur – Vilanova i la Geltrú
26/03 – Etappe 6: Salou – Cambrils
27/03 – Etappe 7: Barcelona – Barcelona

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone