Rohan Dennis verliest leiding op slotdag: “In de eerste etappes te veel gegeven”

zondag 1 mei 2022 om 16:28
Rohan Dennis verliest leiding op slotdag: “In de eerste etappes te veel gegeven”

foto: Cor Vos

Rohan Dennis zag op de slotdag van de Ronde van Romandië de eindzege door zijn vingers glippen. De Australiër van Jumbo-Visma eindigde buiten de top-20 in de klimtijdrit en zakte zodoende van de eerste naar de achtste plaats. “Ik ben helemaal kapot”, zucht Dennis in het flashinterview na afloop.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Ik had echt niks meer in de benen in de laatste deel van de klim”, aldus Dennis, die bij het eerste tussenpunt nog enigszins in de buurt van de uiteindelijke winnaar Vlasov kon blijven. “Het was gewoon een gevecht. Deze week heeft zijn tol geëist, het was elke dag vechten. Het was een mooie week met het team. Ik wil hen bedanken. Ze waren heel goed deze week, ik wil hen bedanken voor het goede werk. Het was me een genoegen om voor hen te rijden. Ze gaven me alle steun die mogelijk was en het is jammer dat ik het niet af kon maken.”

Dennis reed de afgelopen week rond als leider van Jumbo-Visma. “Ik zal nooit een klassementskopman in een grote ronde zijn, maar ik denk dat ik in de eerste etappe te veel heb gestreden om zoveel mogelijk tijd te pakken met het oog op de laatste twee dagen in de bergen. Maar uiteindelijk is het een goede test, om te kijken wat ik voor Primoz (Roglic, red.) kan doen, als we in de Tour de France of een andere grote ronde het hooggebergte in zullen gaan.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Scott Sunderland 1 mei 2022 om 16:41

Dennis is gewoon geen echte klimmer. Alleen in topvorm kan hij het. Zoals in die Giro toen hij Geoghegan Hart letterlijk aan de eindoverwinning hielp. Hij kan over het algemeen een aantal dagen aardig volgen bergop, maar hij gaat te veel in het rood om het langer vol te houden.

0
Anton van Valouwe 1 mei 2022 om 17:23

Hij heeft het ooit geprobeerd, ik meen in de Tour de Swiss, dat was niet onverdienstelijk.

0
kelderfan 1 mei 2022 om 16:42

Het is een prima weekje geweest met een goede Dennis, die het ja moet afleggen tegen een sterke klimmer Vlasov. Maar goed dat hij zijn beperkingen ziet. Roglic zal zeker blij zijn met deze grote motor.

0
Murcia 1 mei 2022 om 16:47

Lijkt het prima naar zijn zin te hebben bij de ploeg en geeft zijn realistische opvatting over wat hij wel en niet kon deze week. Dat bedanken van de ploeg lijkt misschien wat obligaat maar hij heeft natuurlijk ook gezien hoe jonge renners als Hessman en Leemreize naast de ervaren mannen als Gesink, Roosen, Kuss en Kruijswijk alles in dienst van hem hebben gedaan. Respect dat hij dit niet onbenoemd wil laten terwijl hij toch de teleurstelling moet voelen.

0
Michelangelo 1 mei 2022 om 16:52

Ik denk dat hier ook haarfijn blijkt dat ronderenner zijn iets anders vraagt dan af en toe een goede etappe rijden in een ronde.

Het heeft Dennis blijkbaar heel veel energie gekost om iedere dag met de besten mee te rijden, op een terrein wat niet helemaal het zijne is. Hij heeft in een verleden laten zien na drie weken Giro nog het hele peloton om zeep te kunnen rijden bergop, maar dat was nadat hij zich in eerdere dagen op achterstand kon laten rijden. Nu heeft hij dat niet gedaan, en dat breekt hem op.

Een type als Kruijswijk zit aan de andere kant van het spectrum. Die zul je niet snel in zien storten, maar lijkt ook vaak op de eco-modus te rijden.

Als je goed kunt klimmen en goed kunt tijdrijden betekent het dus nog niet automatisch dat je goed “rondewerk-materiaal” bent. Want het belangrijkste is uiteindelijk om het de hele ronde lang op een constant hoog niveau te kunnen. Vergelijk het een beetje met allround schaatsen: je moet alles goed kunnen ook al verlies je van de echte specialisten, maar je mag vooral geen SLECHTE afstand hebben.

0
Romerike 1 mei 2022 om 18:33

Goede analyse, incl het punt dat nlack canyon hieronder vergeet. Dennis mocht nu geen dag verzaken en in de giro 2020 mocht/kon hij dat 2 weken doen. Je kan een grote ronde niet vergelijken met een ronde van een week.

0
Blackcanyon 1 mei 2022 om 17:02

Klimmen kan Dennis prima. Zie Giro 2020. De ploegleider van Jumbo kan falen, zie tour 2020. Weer fout ingedeeld. Een ezel stoot zich geen 2 keer. De beste Zeeman staat aan de kant.

0
Michiel 1 mei 2022 om 17:16

Mooi die zelfreflectie van je

0
YogiBear 1 mei 2022 om 17:23

Neem nog een biertje. Kan vanaf d bank in ieder geval je blik niet verder vertroebelen.

0
Jean Dumas 1 mei 2022 om 17:51

Onzin. Die ronderenners met inhoud worden beter naarmate de wedstrijd vordert, zie ook Kruijswijk. Dennis moet alles uit zijn tenen halen in die ritten in lijn, zij niet.

0
Anton van Valouwe 1 mei 2022 om 17:12

De beste zeeman staat aan wal…. Mooie prestaties van Kuss en de totaal afgebrande, afgeserveerde Kruijswijk!

0
Turtlehead 1 mei 2022 om 17:47

Wijze les: niet de hele ronde met alleman op kop knallen, maar de mannen regelmatig een snipperdag of zelfs een snipperwerk geven. Dan blijven ze op niveau.

0
Jean Dumas 1 mei 2022 om 17:52

Maar dat kan een klassementsleider natuurlijk niet.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone