Rohan Dennis kan leven met tweede plaats: “Ik denk dat Ethan moeilijk te kloppen was”
foto: Cor Vos
dinsdag 26 april 2022 om 19:05

Rohan Dennis kan leven met tweede plaats: “Ik denk dat Ethan moeilijk te kloppen was”

Rohan Dennis is in de proloog van de Ronde van Romandië als tweede geëindigd. De Australisch kampioen tijdrijden van Jumbo-Visma moest op het 5,12 kilometer lange parcours door Lausanne alleen Ethan Hayter voor zich dulden. Het verschil met de Brit bedroeg zo’n vier seconden.

“Ik moet tevreden zijn met de rit die ik heb afgewerkt”, zegt Dennis na afloop van de proloog op de website van zijn ploeg. “Ik kan mezelf niets verwijten en heb alles gegeven. Vandaag was er net een renner sterker. Petje af voor Ethan. In de laatste bochten kwam ik niet heel lekker uit. Ik gaf alles in de eerste paar kilometers. Ik zag een beetje dizzy in het slot van de proloog, maar ik denk dat Ethan vandaag moeilijk te kloppen was. De vorm voor het vervolg van deze ronde is er in ieder geval.”

Zijn ploegmaats Sepp Kuss en Steven Kruijswijk kijken na de proloog al tegen een beduidende achterstand aan. De Amerikaanse klimmer klokte de 77e tijd, op 31 seconden van de winnaar. Voor de Nederlander eindigde de tijdrit op de 95e plaats, op 34 seconden achterstand.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
26 april 2022 19:09
Roglic mag met vertrouwen naar de toekomst kijken…
26 april 2022 19:13
Rohan rijdt tot nu toe een prima seizoen, mag hopen dat hij hier niet zich als een knecht hoeft te manifesteren. De ploeg zie ik hier graag voor dagsucces gaan.
    26 april 2022 19:36
    Sluit ik me bij aan. Ik heb het idee dat Dennis het meest loyaal blijft als hij ook eens voor eigen kansen mag rijden. Dus niet steeds in het gelid, maar ook eens vrijbuiteren.
    26 april 2022 19:44
    Zeker nu, wat heeft het voor zin om voor Sepp en Steven hier te gaan buffelen voor verre plaatsen in het AK. Dat moest hij in Catalonië ook al doen en leverde al een paar pijnlijke momenten op toen Kruijswijk hem niet kon volgen op een steil stukje. Ga met deze ploeg voor dagsuccessen en hem de vrije hand voor bv zondag. Ook een Leemreize, laat die jongen maar eens een keer kijken hoe lang hij op eigen kracht mee gaat met de klimmers.
    26 april 2022 19:49
    Sterker, ik zou voor het ak gaan met dennis!
26 april 2022 21:04
Sterker nog Rohan ik weet het wel zeker dat er vandaag niks te doen was aan Ethan want hij heeft gewonnen!
26 april 2022 21:06
Hoppa. Goed gedaan Rohan. Nu kijken hoe ver je zelf kan komen in het AK. Van alle mannen die meerijden rijd jij misschien op dit moment wel het beste bergop.

Leemreize ook eens kijken hoe ver je kan komen.
26 april 2022 22:05
Rohan moet maar aangeven hoeveel hij heuvelop heeft geoefend en dan zeggen of hij kopvent kan zijn . Ik hoop het wel

Reacties zijn gesloten.