Robert Wagner: “Niet verwacht te winnen” (audio)

Door , woensdag 12 juni 2013 om 23:05

De proloog van de Ster ZLM Toer is in een waterballet geëindigd. Toen de eerste renner om zes uur van het startpodium rolde begon het de druppen, halverwege het deelnemersveld werd dat een plensbui. Pas toen de laatste renners aan de start verschenen, werd de hemel droog maar bleven de klinkers op de Markt in Goes kletsnat.

Robert Wagner zag vanochtend de bui al hangen en besloot vroeg te starten. Het bleek een gouden zet. Wagner, die als dertigste het startpodium verliet, mocht na 9:40 minuut plaats nemen op de hot seat en die hoefde hij niet meer af te staan: “Nog nooit ben ik in deze situatie geweest. Anderhalf uur wachten op dat stoeltje was wel spannend”, verklapt hij na afloop van de podiumceremonie.

“Ik ben super blij met deze zege, vooral omdat ik het niet had verwacht. Mijn doel was top tien te rijden, daar ben ik dus in geslaagd”, lacht hij. Door zijn proloog winst staat hij bovenaan in ieder klassement, maar strijden om zijn leiderstrui gaat hij niet doen. “Het is geen geheim dat Lars Boom de vooruitgeschoven man voor het eindklassement is en Theo Bos voor de massasprints. Ik ken mijn rol”, sluit hij tevreden af.

Lees ook
Robert Wagner opent Ster ZLM Toer met zege

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair