‘Rigoberto Urán twee jaar langer bij EF Education-EasyPost’

dinsdag 20 september 2022 om 13:01
‘Rigoberto Urán twee jaar langer bij EF Education-EasyPost’

foto: Cor Vos

Rigoberto Urán blijft twee jaar langer bij EF Education-EasyPost. Dat meldt Daniel Benson van VeloNews. De Colombiaan, wiens contract aan het einde van dit jaar afloopt, zou een nieuwe overeenkomst hebben met de Amerikaanse ploeg tot eind 2024.

Benson schrijft dat Urán vermoedelijk echter al eerder zal stoppen, na de Olympische Spelen in Parijs. Deze vindt in de zomer van 2024 plaats. Bij EF Education-EasyPost zou de 35-jarige renner vooral een belangrijke pion gaan worden voor Richard Carapaz in de grote rondes. Carapaz komt deze winter over van INEOS Grenadiers.

Úran rijdt al sinds 2016 voor de ploeg van Jonathan Vaughters. In zijn tweede jaar voor het toenmalige Cannondale-Drapac eindigde hij als tweede in de Tour de France. Dit jaar won hij een rit in de Vuelta a España, die hij als nummer negen afsloot.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Dayer Quintana 20 september 2022 om 13:24

Hij wordt wel steeds anoniemer, maar hij maakt veel koersdagen en zal best belangrijk zijn voor het team. Die etappezege in de Vuelta getuigde wel nog van veel klasse. Kan zich volgend seizoen misschien transformeren tot de laatste man bij Carapaz in de grote rondes.

1
Brabander 20 september 2022 om 14:32

Klopt. Hij is nog steeds vrij goed, maar voor het podium komt-ie ruim tekort tegenwoordig. Hij verraste me best afgelopen Vuelta

0
Het Belgische Jachtluipaard 20 september 2022 om 13:08

Zalig! Nog 2 jaar UranUran kijken en daarvan genieten.

0
Abdel-Kader Zaaf 20 september 2022 om 15:04

Als er enige twijfel was over Uran in de loop van dit seizoen dan heeft hij die weer weggenomen tijdens de Vuelta. Ik vermoed dat hij niet meer het salaris van een potentiële winnaar van een grote ronde zal krijgen, maar dat van een wegkapitein van naam. Zijn populariteit is een mooi bijkomend voordeel.

0
Titaantje 20 september 2022 om 15:10

Hij heeft in de Vuelta toch vooral ook bevestigd dat hij niet meer veel beter dan achterkantje top 10 zal doen in een grote gronde? Buiten die mooie etappezege reed hij geen enkele keer top 10 in een etappe, dus echt goed was het ook weer niet voor een klassementsrenner. Wel stabiel net achter zeg maar de top 8.

0
Titaantje 20 september 2022 om 15:07

Is nog altijd de kopman van de ploeg, alhoewel het wel minder begint te worden en met Richie zal hij 2e in lijn worden, maar dat zal hij ook wel accepteren en allicht neemt het salaris daarmee ook wat af.

Hij was ook belangrijk in de mentoring van Daniel Martinez en Higuita en had daar veel plezier in. Een echte professional die niet enkel presteert maar er ook lol in lijkt te hebben.

0
jappe666 21 september 2022 om 12:18

Geweldig nieuws voor Carapaz. Uran komt net tekort om zelf mee te strijden voor de podiumplekken, maar zakt er quasi nooit doorheen. Perfecte meesterknecht dus, ook omdat hij behoorlijk kan tijdrijden en dus wel gewoon is om kop te trekken.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone