Richard Carapaz onthult zijn programma tot aan Giro d’Italia

woensdag 3 juni 2020 om 15:09
Richard Carapaz onthult zijn programma tot aan Giro d’Italia

foto: Cor Vos

Richard Carapaz heeft de route uitgezet die hem een nieuwe roze trui moet opleveren in de Giro d’Italia, waar hij als de titelverdediger van start gaat.

Carapaz wil zijn tweede deel van het seizoen beginnen met de Vuelta a Burgos, meldt de Spaanstalige sportkrant AS. Wel is het nog altijd de vraag is of die ronde wordt verreden, de lokale autoriteiten moeten namelijk nog groen licht geven. Vervolgens rijdt de Ecuadoraan normaal gesproken de Ronde van Polen en Tirreno-Adriatico in aanloop naar de Giro.

Gisteren was het precies een jaar geleden dat hij de eindwinst binnensleepte in La Corsa Rosa. Eerder maakte hij al bekend dat hij vasthoudt aan de ambitie om opnieuw de Giro te betwisten én te winnen. “Dit jaar ben ik daar de enige kopman van Ineos. Met de steun van de hele ploeg is het onze ambitie om mijn succes van 2019 te herhalen.”

Voorlopig programma Richard Carapaz
flag-es Vuelta a Burgos (28 juli-1 augustus)
flag-pl Ronde van Polen (5-9 augustus)
flag-it Tirreno-Adriatico (7-14 september)
flag-it Giro d’Italia (3-25 oktober)

Dit artikel delen:

5 Reacties

chasse patat 3 juni 2020 om 16:08

Dat kan problemen opleveren bij mogelijke quarantaine maatregelen

LB108 3 juni 2020 om 19:19

Hoe dan?

Maxime Coucke 3 juni 2020 om 19:47

In een eerder bericht werd gezegd dat Richard Carapaz de Tour de France zou rijden. Is Team Ineos hier niet akkoord mee gegaan? In plaats van de Tour de France rijdt Richard Carapaz nu de Tirreno-Adriatico.

vevie 3 juni 2020 om 20:13

Het plan was aan het begin van het seizoen dat hij de Giro deed als kopman en zou helpen in de Tour. En kwam Corona en werd alles anders. Alleen de Giro, dus.

Kevin Lowagie 4 juni 2020 om 11:07

Een mooi programma. Serieuze podiumkandidaat!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair