Recordaantal WorldTeams in Tour of the Alps

vrijdag 22 januari 2021 om 19:09
Recordaantal WorldTeams in Tour of the Alps

Pavel Sivakov pakte in 2019 de eindzege in de Tour of the Alps - foto: Cor Vos

De Tour of the Alps heeft dit seizoen een recordaantal WorldTeams aan de start. Op het startvel staan twaalf ploegen van het hoogste niveau en dat waren er niet eerder zoveel. De organisatie profileert zich als voorbereidingsronde op de Giro en hoopt een aantal grote namen aan de start te hebben.

Afgelopen jaar werd de Tour of the Alps afgelast als gevolg van het coronavirus. In eerste instantie was er sprake van uitstel, maar later maakte de organisatie bekend dat de focus naar 2021 werd verlegd. Met een recordaantal WorldTeams keert de wedstrijd nu sterk terug. Een van de ploegen is INEOS Grenadiers, dat sowieso met Filippo Ganna aantreedt. Daarnaast hoopt de organisatie op de komst van de regerende Giro-winnaar Tao Geoghegan Hart.

Ook Vincenzo Nibali staat aan de start. De renner van Trek-Segafredo wil in de Tour of the Alps zijn vorm testen in aanloop naar de Giro d’Italia. Daarnaast werd de komst van Groupama-FDJ met oud-winnaar Thibaut Pinot, BORA-hansgrohe met Emanuel Buchmann, Israel Start-Up Nation, Qhubeka ASSOS met Fabio Aru, Bahrain-Victorious en Astana-Premier Tech met zijn Giro-kopman Aleksandr Vlasov aangekondigd.

EF Education-Nippo en UAE Emirates keren terug in de Tour of the Alpes, terwijl BikeExchange met Simon Yates en Movistar debuteren in de ronde. Naast twaalf WorldTeams werden acht ProTeams, het continentale Tirol KTM en een Italiaanse nationale ploeg aangekondigd. Ook het definitieve parcours werd uit de doeken gedaan. De etappekoers begint op maandag 19 april en duurt tot en met vrijdag 23 april.

Deelnemende ploegen flag-it Tour of the Alps 2021
flag-kz Astana-Premier Tech
flag-bh Bahrain Victorious
flag-au BikeExchange
flag-de BORA-hansgrohe
flag-us EF Education-Nippo
flag-fr Groupama-FDJ
flag-gb INEOS Grenadiers
flag-il Israel Start-Up Nation
flag-es Movistar
flag-za Qhubeka ASSOS
flag-us Trek-Segafredo
flag-ae UAE Emirates

flag-it Androni Giocattoli-Sidermec
flag-fr Arkéa-Samsic
flag-it Bardiani CSF Faizanè
flag-es Caja Rural-Seguros RGA
flag-it EOLO-Kometa
flag-ru Gazprom-RusVelo
flag-no Uno-X
flag-it Vini Zabù

flag-at Tirol KTM
flag-it Nationale ploeg Italië

Dit artikel delen:

3 Reacties

wielrenner 22 januari 2021 om 20:15

Ja leuk allemaal maar het is corona time hé.

IlPirata 23 januari 2021 om 07:55

Eén van de mooiste koersen van het jaar.Hopelijk gaat hij dit jaar wel gewoon door.

Limal 23 januari 2021 om 12:26

Hopelijk kan dit doorgaan en wordt het ook ergens uitgezonden. Mooi trouwens om het profiel van alle vijf de ritten achter elkaar geplakt te zien staan – best indrukwekkend!

Headlines

Materiaalzone

Populair