Ramon Sinkeldam: “Ik ben op waarde geklopt”
zaterdag 7 juni 2014 om 19:04

Ramon Sinkeldam: “Ik ben op waarde geklopt”

Ramon Sinkeldam moest vandaag tijdens de Ronde van Zeeland Seaports net als vorig jaar genoegen nemen met een tweede plaats. In de massasprint bleek Theo Bos een maatje te groot. De 25-jarige renner van Team Giant-Shimano berust in een nieuwe tweede plaats. “Ik ben op waarde geklopt”, vertelt hij na afloop aan WielerFlits.

Sinkeldam stond vanmorgen in Terneuzen aan de start met het idee dat hij de wedstrijd kon winnen. “Er kan natuurlijk van alles gebeuren in een finale. Vorige keer in de World Ports Classic klopte ik hem op waarde en nu is het andersom. Hij was vandaag nu eenmaal sneller.”

De wedstrijd verliep volgens plan. “Het was tussen haakjes een gemakkelijke koers. Het was niet zo heel warm. We kregen nog een buitje onderweg en dat was wel prima. Het was een rustige wedstrijd, al was er wel veel stress”, kijkt hij terug. In de straten van Goes overklaste de trein van Giant-Shimano de Belkinploeg, maar werd Sinkeldam in de sprint alsnog geklopt door Bos. “Op zich ging het prima, maar de laatste kilometer kwamen we iets te vroeg op kop. Ik ben op waarde geklopt. En heb hier wel vrede mee. Ik zal niet zeggen dat ik sneller ben dan Theo,” stelt hij vast.

Dat hij al voor de vierde keer dit seizoen genoegen moet nemen met een tweede plek, frustreert hem niet. “Deze nieuwe tweede plaats laat zien dat ik constant ben. Wanneer ik de kans krijg om te sprinten, dan sta ik er wel. Dat zegt voor mij wel veel. Het is niet dat ik keer op keer door pannenkoeken geklopt ben. Ik weet dat ik geen Marcel Kittel ben.”

Sinkeldam richt zich nu op de wedstrijden die komen gaan. “Volgende week ga ik naar Zwitserland toe. Daarna volgt het NK. Ik zal daarna nog een grote ronde rijden en ik neem aan dat het de Vuelta zal worden”, geeft hij aan.

RIDE Magazine