Primoz Roglic geniet van teamsucces bij seizoensdebuut

Primoz Roglic geniet van teamsucces bij seizoensdebuut

foto: Cor Vos

maandag 28 februari 2022 om 11:11

Ook voor Primož Roglič is het wielerseizoen 2022 begonnen. De Sloveen van Jumbo-Visma stond afgelopen weekend voor het eerst dit jaar aan de start van een koers. Hij deed dat in Frankrijk met het tweeluik Faun Ardeche en Faun Drome Classic. “Het was heel mooi én heel zwaar”, zei hij na afloop tegen WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Met een 26ste plaats (Ardeche Classic) en 28ste plek (Drome Classic) deed Roglič niet mee om de overwinning, al was dat ook niet het primaire doel voor deze koersen. “Gisteren en vandaag (zaterdag en zondag, red.) waren heel lastig. Dit is zeker wat ik nodig heb. Het is een goede beslissing geweest om deze twee wedstrijddagen in de benen te hebben in aanloop naar Parijs-Nice.”

Teamgenoten Jonas Vingegaard en Sepp Kuss, de eveneens hun seizoensdebuut maakten, vielen wel in de prijzen. Kuss finishte zaterdag als derde in de Ardeche Classic en Vingegaard soleerde na een aanval in de finale in de Drome Classic.

Roglič was vanzelfsprekend bij met de prestaties van zijn teamgenoten. “Het zijn de jongens met wie ik veel train, die het hier goed doen, dus ik ben ook tevreden. Het is genieten om die goede prestaties te zien.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

rahimns 28 februari 2022 om 11:42

The beast is back… nou niet meteen waar ik aan denk bij het zien van Vingegaard maar mooi dit.

0
Wheely 28 februari 2022 om 12:12

Bijna “onRoglics” om zo beheerst ingehouden aan het seizoen te beginnen, lijkt me een prima strategie met de hogere doelen die nog volgen.

0
harryjohan71 28 februari 2022 om 12:30

@Wheely Of Roglic was gewoon nog niet goed genoeg om te winnen. Wel mooie strijd in deze 2 luik van Franse wedstrijden waarbij de aanvallers winnen. Goed om JV hier zo aanvallend te zien rijden. Hopelijk gaan ze deze tactiek vaker toepassen

0
Ronellenfitsch 28 februari 2022 om 12:43

Ik vroeg me gisteren wel af of hij nu echt nog in opbouw zit en niet veel beter kon, of zich inhoudt. Anders had ik hem toch bij de renners verwacht die vanaf positie 6 binnenkwamen. Ook omdat Jumbo op een bepaald moment achter het groepje Alaphilippe ging rijden.

0
Ronellenfitsch 28 februari 2022 om 12:44

Het voordeel van zo’n goede ploeg is in elk geval dat dit verder een totaal marginale vraag is

0
Turtlehead 28 februari 2022 om 14:04

Hij kwam gisteren tekort op het cruciale moment in de achtergrond, toen QSA versnelde en Alaflip ervandoor ging met Martin en Cosnefroy.
Hij kon toen het peloton ook niet meer terugbrengen op het vlakkere deel.
Niet erg, ik denk zijn eigen observaties kloppen en hij nu scherper is voor PN.

Flip leek beter, maar zal een grotere kater hebben, dus wat dat betreft: beter zo.

0
bunchsprinter 28 februari 2022 om 14:38

Roglic idd nog niet goed genoeg om de besten te volgen in koers. Net als WVA lijkt het erop dat het vizier gericht is op de grote (ontbrekende) vissen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone