Piepjonge Michael Leonard (18) maakt in 2023 profdebuut voor INEOS Grenadiers

donderdag 22 september 2022 om 12:48
Piepjonge Michael Leonard (18) maakt in 2023 profdebuut voor INEOS Grenadiers

Michael Leonard op het WK tijdrijden voor junioren, 2021 - foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers heeft zich weten te versterken met Michael Leonard. De nog maar 18-jarige Canadees slaat de beloftencategorie over en tekent een contract voor drie seizoenen bij de Britse sterrenformatie.

Leonard is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in de juniorencategorie, maar zal volgend jaar dus al zijn profdebuut maken voor een van de grootste teams in het peloton. De uit Oakville afkomstige Canadees staat te boek als een groot talent en wist dit jaar al acht wedstrijden te winnen. Zo won hij een etappe in de Tour du Leman, alsmede het eindklassement. Ook was hij de beste in onder meer de Memorial Paolo Batignani, Gran Premio Bermac Gara and Trofeo Sopegu. Hij is tevens actief op de baan.

Leonard, die morgenvroeg in Wollongong zijn opwachting zal maken in de WK-wegwedstrijd voor junioren, kan niet wachten om zijn debuut te maken voor INEOS Grenadiers. “Al is het ook wel echt spannend. Ik ben best wel trots op het feit dat ik heb getekend bij INEOS Grenadiers en dat ze in mij geloven voor de toekomst. Ik ben erg nieuwgierig om te zien wat ik allemaal kan leren binnen ’s werelds beste ploeg.”

Carlos Rodríguez als voorbeeld
“Ik keek als jonge renner naar Chris Froome en tegenwoordig kijk ik op naar Carlos Rodríguez. Hij maakte een soortgelijke ontwikkeling door en is dit jaar echt doorgebroken bij de profs. Het zou fantastisch zijn mocht ik in zijn voetsporen kunnen treden. Het is duidelijk dat ik me in de toekomst zal richten op de grote rondes, maar ik hoop ook eens te schitteren in de Ronde van Lombardije. Dat is een ideale koers voor een renner met mijn kwaliteiten.”

Ploegmanager Rod Ellingworth is zeer enthousiast, als het gaat over de jonge Canadees. “Michaels profiel is zeker interessant en hij lijkt echt talent te hebben. Hij is voor zijn leeftijd al zeer volwassen en het is ook belangrijk dat hij al veel in Europa heeft gereden. Het is mooi dat hij de ploeg al op de voet volgt en zich spiegelt aan iemand als Carlos Rodríguez. Hij heeft zeker de potentie om in de toekomst een belangrijke rol te spelen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

fransestinkkaas 22 september 2022 om 13:40

Hoop jonge talenten tegenwoordig. Kunnen zo allemaal vroegbloeiers zijn. Die verandering begon eigenlijk bij Bernal, toen kwam Evenepoel, Pogacar volgde. Nu een Ayuso. Eerst maar eens zien of deze renners op hun 30ste nog op een vergelijkbaar niveau zitten. Ik ben bang dat een hoop jonge renners hun muur al erg vroeg tegen gaan komen.

3
japio 22 september 2022 om 14:08

Dat vraag ik me inderdaad ook wel eens af. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat Pogacar tot zijn 35e op dit niveau en met deze intensiteit blijft koersen. Is het niet lichamelijk, dan wellicht mentaal dat de kaars op een gegeven moment op is.

2
Maillot à Pois 22 september 2022 om 14:21

Ik heb ook het gevoel dat de kans er dik in zit dat de meeste van deze jongens hun fiets op relatief vroege leeftijd aan de haak hangen.
Hun kijk op wielrennen lijkt ook anders: er is meer in het leven dan de koers alleen, en ze willen liever een zo breed/verscheiden mogelijk palmares in plaats van x keer de Tour te winnen. Je ziet het bij Pogacar, Bernal heeft het vroeger zelfs eens expliciet gezegd: liever een zege in de Vuelta in plaats van nog een Tourzege erbij.
Dus ja, ik kan me zo voorstellen dat eens ze het gevoel hebben dat ze alles gewonnen hebben wat er te winnen valt in de koers, dat ze dan beslissen dat het goed geweest is en iets anders gaan doen.

2
NiM 22 september 2022 om 15:12

Kijk eens wat Sagan, Degenkolb en Kwiatkowksi op hun 26e presteerden en wat ze nu nog bijeenrijden

1
Murcia 22 september 2022 om 13:07

Past in de route die Sir Dave al langer aan het inslaan is, het aantrekken van vooral Angelsaksische toptalenten. Nu een Eindzege in de Tour niet bepaald makkelijk is voor de huidige kopmannen wordt gekozen voor een meer Engelstalig gezicht voor de ploeg. Genoeg talenten die op alle fronten kunnen doorgroeien.

2
NiM 22 september 2022 om 13:08

Hoog aangeschreven Tour du Leman… nooit van gehoord

1
Deo 22 september 2022 om 13:53

Mij lijkt het echt raar om als Carlos Rodriguez zijnde te horen dat je een idool bent van iemand die 3 jaar jonger is. Terwijl je zelf net je 1e grote ronde hebt gereden.

1
Ronellenfitsch 22 september 2022 om 13:05

Binnenkort een elite-met-klein-verzet categorie met die steeds jonger wordende profs?

-1

Het gaat een beetje op de NBA lijken waar het echte toptalent college links laat liggen en vanuit high school zo bij de grote jongens mee gaat doen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone