‘Peter Sagan kan na koorts en keelpijn toch Tirreno-Adriatico rijden’
foto: Cor Vos
vrijdag 4 maart 2022 om 09:31

‘Peter Sagan kan na koorts en keelpijn toch Tirreno-Adriatico rijden’

Peter Sagan is niet ongeschonden uit Kuurne-Brussel-Kuurne gekomen. De Slowaakse kopman van TotalEnergies kreeg volgens La Gazzetta dello Sport koorts en keelpijn, maar dat weerhoudt hem er niet van om Tirreno-Adriatico te rijden volgende week.

Sagan sukkelt verder. Hij had het coronavirus al twee keer onder de leden en begon met vraagtekens aan zijn seizoen in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. In het Vlaamse openingsweekend speelde de 32-jarige Sagan ook geel rol van betekenis, met een 98ste plaats in de Omloop Het Nieuwsblad en 117e plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne.

De avond van Kuurne voelde de drievoudig wereldkampioen zich niet goed. Vanwege koorts en keelpijn kreeg hij antibiotica voorgeschreven, terwijl een coronatest negatief terugkwam voor Sagan. Ondanks deze tegenslag gaat hij naar verwachting wel van start in Tirreno-Adriatico komende maandag, volgens de Italiaanse sportkrant.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2022 09:33
Einde oefening
    4 maart 2022 09:40
    In de leer geweest bij Madame Soleil ???
4 maart 2022 09:39
Dit bericht na het plas-debacle is wel een beetje grappig.
4 maart 2022 09:50
Renners met positieve coronatest maar zonder klachten, starten niet. Renners met klachten maar zonder positieve coronatest starten wel. Dat krijg je als de focus ligt op één virus en daardoor het grote plaatje wegvalt.
    4 maart 2022 09:54
    Deze opmerking krijg je als de focus ligt op één wielrenner en daardoor het grote plaatje wegvalt.
    4 maart 2022 10:06
    @lalsacien

    Is Sagan een uitzondering dan? Renners reden over het algemeen nooit als ze bijv verkoudheidsklachten/ keelpijn hadden?
    4 maart 2022 10:22
    @Burn: Sagan is toch in Omloop en KBK wel gestart, omdat hij geen klachten had?
    Maandag kreeg hij klachten, normaal gesproken is zoiets na een paar dagen wel voorbij. Maar als hij bij de start van de Tirreno nog steeds koorts heeft, zal hij echt niet aan de start komen...
    4 maart 2022 10:23
    Je vergist je met koorts @Burn, dan rijden renners nooit.
    4 maart 2022 10:43
    Topsport bedrijven terwijl je corona hebt kan levensgevaarlijk zijn.
    4 maart 2022 11:27
    "Ah mannen, als je nu kijkt wat wij nu meemaken..." A3, na einde tune Extra time koers.
    Benieuwd wat daar nog besproken is. Ook opmerking over Van Avermaert richting Tim Deqlerck inzake lange rustperiode, gaf voldoende spreektijd.
    Veel afzeggingen iig de laatste tijd. Lijkt een hoop onzekerheid te zijn in het peloton.
4 maart 2022 09:54
Het is typisch zo'n fase in de carrière van een renner met heel veel gekwakkel. Ik heb de vergelijking wel eens gemaakt met de carrière van Boonen, die begon na 2012 ook met vanalles te sukkelen (hoewel die in mijn herinnering wel nog wat beter presteerde dan Peto). De leeftijd en het talent moeten het in principe nochtans nog toelaten om weer op een hoog niveau te komen (en bij Boonen kwam die laatste stuiptrekking er ook nog in 2016).

Die foto boven dit artikel ook. Vroeger kon je zelden iets aflezen van Sagan zijn gezicht, hier lijkt hij wel een wielertoerist die op de 2de helling van de dag begint te beseffen dat hij met een te getraind groepje op pad is.
4 maart 2022 10:16
Het is nog geen Froome 2, maar op deze manier gaat het wel die kant op.
4 maart 2022 22:15
Dus Dumoulin heeft geen symptomen maar start niet wegens een positieve test en Sagan heeft symptomen maar start wel. Wereld op zijn kop. Stop met dat testcircus!

Reacties zijn gesloten.