Pello Bilbao: “Toen de favorieten aansloten, dacht ik dat het gedaan was”
zaterdag 1 juni 2019 om 18:24

Pello Bilbao: “Toen de favorieten aansloten, dacht ik dat het gedaan was”

De laatste bergrit in de Giro d’Italia kreeg wederom een aanvaller als winnaar. Pello Bilbao slaagde door een uitgekookt optreden in de finale erin om zijn tweede ritzege van deze Giro te boeken.

De 29-jarige Bask reed de hele dag in de aanval, maar in de slotfase leek alles voor niets te zijn geweest. “Toen Landa, Nibali en Carapaz aansloten, dacht ik dat mijn wedstrijd erop zat”, vertelde hij na afloop in het flashinterview. “Maar zij hadden ook niet veel energie meer over. Zij waren moe, net als ik.”

Bilbao speelde het in de slotfase tactisch perfect uit “Ik wist dat Carapaz zou proberen om Landa de ritzege te schenken. Daarom koos ik voor zijn wiel, zodat ik een kans zou maken in de sprint. In de laatste meters kon ik hem alsnog kloppen”, kijkt hij terug.

Na een eerdere zege in L’Aquila, is het voor de Bask lastig om een keuze te maken welke van de twee de mooiste is. “De vorige keer was het speciaal omdat het de eerste keer was. Maar deze rit was bijzonder zwaar. Wellicht lastiger dan de eerste.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2019 18:49
Tweede al, netjes. Izagirre had ik dan wel weer meer van verwacht
1 juni 2019 19:11
Izagirre schijnt gevallen te zíjn in de Waalse Pijl en heeft daar de hele Giro last van gehouden.
    1 juni 2019 19:25
    Oh? Nou ja, zijn seizoen toch al geslaagd natuurlijk
1 juni 2019 22:06
Astana - style !

Reacties zijn gesloten.