Pascal Eenkhoorn ingelopen in de Giro-slotkilometer: “Het scheelde echt niet veel”

vrijdag 20 mei 2022 om 17:29
Pascal Eenkhoorn ingelopen in de Giro-slotkilometer: “Het scheelde echt niet veel”

Foto: Cor Vos

Voor Pascal Eenkhoorn had het een geweldige etappe kunnen worden, maar zijn vierkoppige vluchtersgroep werd op 650 meter van de finish ingelopen. “Ik dacht continu dat we het gingen redden”, aldus Eenkhoorn tegenover Eurosport.

Eenkhoorn en zijn vluchtmakkers vertrokken al na tien kilometer koers. “Het was een korte etappe, dus toen we vooruit kwamen, zei ik gelijk: het enige wat we kunnen doen, is vol op de lange klim rijden. Ik wist dat de sprintersploegen het daar rustiger aan zouden doen, zodat hun snelle mannen de klim zouden overleven. Dus daar konden we wat tijd pakken.”

“Daarna was het lang naar beneden, met wind in de rug. We zijn daar vol blijven rijden, en hebben lange tijd weinig tijd verloren. Het was wel heel lang dat we full gas moesten gaan. Dat maakt het heel jammer dat het in de laatste kilometer nog misloopt. Het scheelde echt niet veel.”

De samenwerking was in de laatste kilometer ook niet ideaal, nochtans kent Eenkhoorn Julius van den Berg – die ook mee was – goed. “Julius is een vriend van mij, hij was een van de grote motoren op het vlakke. De finale was lastig, omdat het een beetje opliep. Daar begon het spelletje een beetje, terwijl ik dat zelf nog wat had willen uitstellen. Ik wilde de sprintersploegen al wat vroeger kraken, zodat we alle tijd zouden hebben om te pokeren in de slotkilometer.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

madeinstars 20 mei 2022 om 17:31

Berekoers gereden. Is hard op weg een mooi nieuw contract te verdienen.

Turtlehead 20 mei 2022 om 18:16

en vooral: in een nieuwe rol, als mede-aanvaller. Vandaag sterkste man in koers, terwijl hij gisteren ook al mee zat in de kopgroep. Een soort Taco 2.0. Dat bevalt me wel.

Landeirovic 20 mei 2022 om 18:35

Een soort Taco Van der Hoorn heeft geen plek in een ploeg als Jumbo. Eigenlijk zou het voor Eenkhoorn beter zijn om ook naar een ploeg als Wanty, EF te gaan. Waar je vrij kan koersen en niet groten deels in het rijtje voor Van Aert, Roglic of dergelijke moet zitten.

Baukema Tomoulin 20 mei 2022 om 18:40

Ja Lander, want deze Giro is er inderdaad geen type Taco plek bij Jumbo… Onzin natuurlijk. In alle koersen en rondes waar Van Aert en Roglic niet meedoen is er plek voor een aanvaller bij Jumbo. Wellicht is dat zelfs wel besproken bij de contract besprekingen. Iets in de trant van: doe mij maar de Giro en bv RvZ of Polen, want die doen we deels met het vrijbuiters clubje.

Landeirovic 20 mei 2022 om 19:56

Helemaal geen onzin. Alsof ze in zijn contract al wisten dat Foss en Dumoulin er zo zwaar zouden doorzakken?

Quincy Adams 20 mei 2022 om 20:00

Lander heeft wel een punt. Door plan b komt er ruimte voor dit soort acties

YogiBear 20 mei 2022 om 17:33

Viel me vooral op dat hij dit dus ook twee dagen achter elkaar kan. Heeft echt wederom, na gisteren al, een jasje uitgedaan.

Silent Hill 20 mei 2022 om 17:45

Goed gereden.
Had nog nooit van hem gehoord, maar heeft zich tijdens deze Giro wel volledig op de kaart gezet. Positieve rijstijl. En sterk. Fan van !

Blackcanyon 20 mei 2022 om 17:46

Jammer dat Van de Berg demareerde, want anders had hij en Eenkhoorn wellicht podium gereden.

Merlinappa 20 mei 2022 om 19:27

Als Julius niet demarreerde waren ze ook ingelopen. Als Pascal ‘m niet terug had gehaald had Julius een kansje.

Quincy Adams 20 mei 2022 om 20:01

Dat laatste idd. Ze vallen stil na bijhalen van vd berg. En anders was hij vol doorgereden. En had hij denk ik gewonnen.

Blackcanyon 21 mei 2022 om 00:51

Onnavolgbare conclusie Merlinpappa. Als je met 4 vol doorrijdt kop over kop ben je sneller dan een eenling die demareert. Tenzij de anderen kapot zitten, maar dat was niet het geval want Eenkhoorn rijdt er naar toe.

peterwinnen 20 mei 2022 om 18:04

Alleskunner, zonder dat hij ergens heel erg in uitblinkt, en dan rijg je de zeges niet aaneen. Toch kan hij nog doorgroeien en de stap naar de subtop maken. Misschien lukt dat beter in een ploeg waar je wat meer eigen kans kunt rijden.

horsm 20 mei 2022 om 18:16

Renner met koersinzicht, zo te horen. Eigenlijk de derde jonge Nederlander die in de Giro tot bloei komt, naast Arensman en Leemreize.

Silent Hill 20 mei 2022 om 18:36

Nog een geluk trouwens dat de Etna op dag 4 viel. Stel je voor dat Leemreize-Eenkhoorn-Bouwman de eerste 2 weken bij Dumoulin moesten blijven. Nu rijden ze bevrijd, koerst het team lekker vrank en vrij … heerlijk om te zien. Die Dumoulin moet er eigenlijk zo rap mogelijk uit.

RLM 20 mei 2022 om 18:39

Nou, Bouwman heeft toch wel wat gehad aan Dumoulin vorige week.

Fast Freddy 20 mei 2022 om 19:55

Jammer dat z’n Italiaanse vluchtmakker al op 2km van de meet niet meer wilde overnemen. Doodsteek voor allevier.

Headlines

Materiaalzone