Parcours WK veldrijden voorgesteld

maandag 9 november 2009 om 19:48

Afgelopen week heeft de UCI in Tsjechië het parcours voor het WK veldrijden voorgesteld, dat eind januari plaatsvindt. De Wereldkampioenschappen worden op 30 (junioren en beloften) en 31 (vrouwen en elite) januari 2010 verreden.

Volgens Cyclingnews is het een traditioneel WK-parcours, “uitdagend voor de renners en toegankelijk voor de fans”. De belangrijkste hindernissen zijn: een smalle S-bocht, een stuk in het grasland met veel lussen, een eerste beklimming met daaropvolgend een U-bocht, een technische afdaling, de tweede S-bocht, de tweede klim en een afdaling die de renners naar de finish leidt. Alles samen goed voor een omloop van 3.320 meter. De laatste rechte lijn is 165 meter lang.

Wel zijn er enkele nieuwe elementen, naar verluidt op aanvraag van thuisrijders Radomir Simunek en Zdenek Stybar. De Tsjechische kampioen is alvast tevreden met het parcours. “De omloop is heel interessant. Iets anders dan op andere Wereldkampioenschappen, maar zeker WK-waardig, en zeer aantrekkelijk voor de supporters. Voor de renners wordt het een lastige, en dus eerlijke koers.”

Veel van het koersverloop zal afhangen van het weer: bij vrieskou zal het parcours er heel hard bijliggen, terwijl er anders veel spektakel zal zijn in de technische afdalingen.

Voor meer info, onder andere het programma en de omloop, kan u terecht op de website van de wedstrijd.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair