Orica-GreenEDGE met Pieter Weening naar Giro 2014

maandag 5 mei 2014 om 09:13
Pieter Weening

foto: Sirotti

Orica-GreenEDGE heeft bekend gemaakt met welke negen renners het vanaf aanstaande vrijdag aan zal treden in de Giro d’Italia. De Australische formatie selecteert onder meer Pieter Weening. De 33-jarige Fries won in 2011 nog een Girorit. Ook Italiaans kampioen Ivan Santaromita kreeg een uitnodiging.

De ploeg start zonder uitgesproken klassementsrenner. “Ons eerste doel in Italië is het winnen van de ploegentijdrit”, vertelt ploegleider Matt White op de
site van de ploeg. “We willen de roze trui behalen en deze zo lang mogelijk vast houden.” Daarnaast gaat de ploeg op jacht naar ritzeges.

Pieter Weening wordt met name in de lastige ritten verwacht. “Hij is erg sterk nu en gaat direct volle bak vanaf de start. Later in de ronde zal hij ritten kiezen die hem liggen. Hij zal zeker op jacht gaan naar ritzeges,” aldus White. Met Michael Matthews heeft Orica-GreenEDGE bovendien een snelle man die het in de sprint af kan maken.

Selectie Orica-GreenEDGE voor Giro d’Italia 2014
flag-au Brett Lancaster
flag-au Cameron Meyer
flag-it Ivan Santaromita
flag-au Luke Durbridge
flag-au Michael Hepburn
flag-au Michael Matthews
flag-au Mitch Docker
flag-nl Pieter Weening
flag-ca Svein Tuft

Selecties Giro d’Italia 2014
AG2R La Mondiale, Androni Giocatolli-Venezuela, Astana Belkin, BMC Racing Team,Cannondale, FDJ.fr, Giant-Shimano, Lotto-Belisol, Neri Sottoli, Team Colombia, Team Sky, Trek

Dit artikel delen: