Organisator Ruta del Sol hoopt op vlekkeloze editie in 2021

donderdag 26 november 2020 om 15:09
Organisator Ruta del Sol hoopt op vlekkeloze editie in 2021

foto: Cor Vos

Het coronavirus waart wereldwijd nog altijd rond. Sommige wielerkoersen zijn al afgelast voor komend seizoen, maar bij de organisator van de Ruta del Sol is het glas halfvol. “Al is het moeilijk om in deze omstandigheden te werken”, zo laat Joaquín Cuevas weten aan persbureau EFE.

De Spaanse rittenkoers zal in 2021 worden verreden van 17 tot en met 21 februari, als de gezondheidssituatie het tenminste toelaat. “Laten we hopen dat het tegen die tijd nog beter gaat en we een vlekkeloze editie kunnen organiseren. We hopen meerdere toprenners aan de start te krijgen”, aldus Cuevas.

Met de Tour Down Under, Tour de Langkawi, Herald Sun Tour en Tour de Yorkshire zijn al meerdere wedstrijden afgelast voor komend wielerjaar, maar Cuevas benadrukt dat de Ruta del Sol kan rekenen op steun van de lokale overheid. De wedstrijd zal volgend jaar zijn 67e editie vieren.

Jakob Fuglsang
De voorlopig laatste editie werd begin dit jaar gewonnen door Jakob Fuglsang. De Deense klimmer van Astana versloeg na vijf etappes Jack Haig en Mikel Landa. Dylan Teuns was de beste Belg op de vijfde plaats, Nederlander Antwan Tolhoek finishte als twaalfde.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Romāns Vainšteins 26 november 2020 om 15:17

Tingelingeling

doorak 26 november 2020 om 15:44

Laten we hopen dat ter zijner tijd men wederom met strikte maatregelen en bubbels deze Ruta kan rijden.
Vaccinaties zullen er dan nog niet voldoende zijn ook al richt men momenteel in Duitsland vaccinatiestraten in op oa oude vliegvelden om medio december te starten omdat men kans acht dat dan eerste vaccin beschikbaar is hetgeen dan weer anderen als wishfull thinking beschouwen. Deutsche gründlichkeit zo zegt men om dan alvast erop ingericht te zijn. Hopen dat NED ook op tijd de vaccinatie infrastructuur en logistiek op orde heeft. Maar ja dan nog duurt het tot 2022 voordat de meesten ” vrij kunnen sporten en gaan en staan”.

xistnc 26 november 2020 om 16:16

Ik snap dat er momenteel een hoop hoop bij komt kijken. Toch kan een organisator zich beter uitspreken over datgene waar ze daadwerkelijk invloed op kunnen uitoefenen. Hoop is dan een slechte raadgever.

doorak 27 november 2020 om 14:02

Tja, is wel zo, dat hoop geen goede raadgever is.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair