Opnieuw ritzege voor Modolo in Turkije

zaterdag 30 april 2016 om 12:59
Opnieuw ritzege voor Modolo in Turkije

Sacha Modolo heeft zijn tweede ritzege in deze editie van de Ronde van Turkije geboekt. De Italiaan van Lampre-Merida, die eerder al de vierde etappe op zijn naam had geschreven, was in de straten van Marmaris de snelste in een massasprint. Hij verwees zijn landgenoten Manuel Belletti (Southeast) en Marco Zanotti (Parkhotel Valkenburg) naar de plaatsen twee en drie. De Portugees José Gonçalves (Caja Rural-Seguros RGA) blijft met nog één rit te gaan het klassement aanvoeren.

Bram Nolten in vlucht van de dag
Ondanks een aantal heuveltjes in de finale, was op voorhand al duidelijk dat de etappe zich prima leende voor een massasprint. Een kopgroepje van vijf man hoopte op een andere scenario en ging op avontuur. Daarbij zorgde Bram Nolten van Parkhotel Valkenburg voor de Nederlandse inbreng. Hij kreeg het gezelschap van de Polen Leszek Plucinski (CCC Sprandi Polkowice) en Pawel Ciéslik (Verva Activejet), de Spanjaard David Belda (Roth) en de Oostenrijker Florian Gaugl (Hrinkow Advarics).

De koplopers namen een voorsprong van een kleine vijf minuten, maar nog voordat de finale echt was begonnen, werden ze alweer in de kraag gevat. Pello Bilbao was er toen al niet meer bij. De Spanjaard van Caja Rural-Seguros RGA, eerder deze week drie dagen in het bezit van de leiderstrui, stapte af wegens maagproblemen.

Modolo klaar voor de Giro
Vlak voordat het peloton in vliegende vaart in het centrum van Marmaris arriveerde, deed Adam Hansen nog een poging om alleen weg te blijven. De Australiër van Lotto Soudal, die zijn kopman André Greipel gisteren niet meer zag opstappen, was echter kansloos tegen het tempo van de sprintersploegen. Zanotti probeerde in die sprint Parkhotel Valkenburg aan de overwinning te helpen, maar hij werd voor de derde keer deze week derde. Modolo was de snelste van allemaal en liet zien klaar te zijn voor de Giro d’Italia.

Dit artikel delen:

13 Reacties

ivo001 30 april 2016 om 13:03

De leadout was top, alleen blokkeerde ze de southeast sprinters behoorlijk.

0
Tuubke 30 april 2016 om 13:04

Prachtige finale, met zo’n tempoklim op een brede weg, een ziedende afdaling en een vorstelijke sprint. En dat alles bovendien heel goed in beeld gebracht. Daar kunnen vooral veel Spaanse koersen nog een puntje aan zuigen.
Parkhotel Valkenburg laat zich hier goed zien. Schulting al een paar keer mee in de aanval, vandaag Nolten. En Zanotti die toch fraai derde wordt.

0
Bonifazio 30 april 2016 om 13:09

Niet kunnen zien helaas. Kan iemand toelichten waarom SouthEast vandaag voor Belletti koos en niet voor Marezcko? Of was het geen keuze maar noodzaak? Ben benieuwd wie vd twee ze in de Giro gaan uitspelen in de vlakke sprints.

0
123poetertjes 30 april 2016 om 13:15

@Bonifazio
Het ging nog even flink omhoog voor het einde. Mareczko houdt niet van het woord omhoog.

Zanotti is inderdaad gewoon een erg goede, sterke puncher die in een Italiaanse PCT-ploeg niet zou misstaan. Probleem is wel dat al deze teams al minstens twee Zanotti’s hebben.

0
Cossie 30 april 2016 om 13:24

mooi werk van Ferrari, modolo net op tijd in vorm voor de giro?

0
Bonifazio 30 april 2016 om 13:26

@123: Thnx voor je reactie. In de vlakke etappes zullen ze dan wel de kaart Marezcko gaan spelen toch? Vond het een behoorlijk overtuigende sprint vd week.
Dat betekent dat Modolo ook meer dan klaar is voor de Giro als hij hier kan winnen. Sowieso wel een mooie sprintersveld in de Giro met Ewan, Kittel, Greipel, Nizzolo, Modolo etc.

0
BenderBeach 30 april 2016 om 14:01

Wat zou ik Parkhotel graag eens in de Gold Race of Eneco tour zien rijden. Echt een goede ploeg.

0
Verweggistan 30 april 2016 om 14:13

Orken eindelijk top10 in deze ronde.

0
hardfietser 30 april 2016 om 14:20

Ik schrijf die Modolo alvast op…

0
ivo001 30 april 2016 om 15:27

Ik dacht eerst dat Mareczko de leadout deed voor Beletti, maar dat schijnt een Bertazzo geweest te zijn. Mareczko kwam op 3:50 binnen

0
nasibal 30 april 2016 om 15:31

Leuk die discussie over de southeast sprinters. Wordt weer lachen als Ruffoni, Beletti, Mareczko en Pelucchi elkaar (zoals gebruikelijk) gelijk in de eerste etappe de hekken in fietsen.

0
Dayer Quintana 30 april 2016 om 16:04

Parkhotel is echt een prima ploeg, leuk om ze bezig te zien. Ik vind ze zeker niet minder dan pakweg ActiveJet of Marseille

0
Purito 30 april 2016 om 17:37

Wat een geweldenaar is Ferrari toch ook. Die man kan zo verschrikkelijk goed sturen en zichzelf plaatsen in een peloton. Wat een piloot.

En Zanotti heeft zich fantastisch ontwikkeld de laatste jaren. Klimt ook erg goed tegenwoordig.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone