Opinie | Rohan Dennis rekent af met Wilco Kelderman

Opinie | Rohan Dennis rekent af met Wilco Kelderman
zondag 25 oktober 2020 om 07:45

Vraag Rohan Dennis naar zijn seizoen 2011 en de Australiër toont je meteen zijn lelijkste gezicht. Het is een wielerjaar waar hij eigenlijk nooit meer aan herinnerd wil worden. Bij de Rabobank-beloften voelt de uit Adelaide afkomstige hardrijder zich een jaar lang vernederd en achtergesteld.

De ploegleiding van de jonge bankiersformatie is alleen maar vol lof over Wilco Kelderman en Jetse Bol. Zelfs een talent als Tom Dumoulin valt niet in de gratie. De enige ‘Aussie’, enige buitenlander zelfs, in het beloftenteam is het spreekwoordelijke pispaaltje en krijgt keer op keer te horen dat hij he-le-maal niks kan tegenover deze twee Nederlanders.

Dat deze kleineringen Dennis jarenlang behoorlijk dwars zitten, blijkt tijdens de WK-wielrennen in Richmond in 2015. Die zomer heeft hij twee tijdritten in de Tour de France gewonnen en in de hoofdstad van Virginia verovert hij voor het tweede opeenvolgende jaar met BMC de wereldtitel ploegentijdrit.

Klaagzang
Twee dagen na dat mondiale goud hoort hij in het restaurant van het hotel iemand Nederlands spreken. Dennis stelt zich netjes voor en raakt met de ‘Dutchman’ in gesprek over het opleidingsteam van de Rabobank. De Nederlander blijkt een ex-bondscoach te zijn die zich wel kan vinden in de klaagzang hoe de Rabo-beloften werden begeleid.

Foto: Cor Vos

Over zijn toenmalige ploeggenoten zegt de Australiër geen slecht woord. Wel toont hij minutenlang zijn ongenoegen over hoe hij in 2011 door de ploegleiding is behandeld en negatief werd weggezet tegenover de Nederlandse renners. Op het einde van het gesprek vraagt hij naar het emailadres van zijn toenmalige Rabo-ploegleider Piet Kuijs.

‘Ik wil eens aan hem vragen of hij de lichting van 2011 nog een beetje gevolgd heeft’, zegt Dennis. ‘Of ze weten wie van die ploeg bij de profs de beste resultaten heeft neergezet? Of die Aussie werkelijk niks kan?’

Het voorval in Richmond tekent hoe Dennis zich gekrenkt moet hebben gevoeld in 2011. Hoe groot bij hem de sportieve revanchegevoelens tegenover mannen als Kelderman en Bol moeten zijn, omdat hij in zijn eerste jaar in Europa in zijn ogen nooit eerlijk benaderd is tegenover deze twee Nederlanders.

Olifantengeheugen
Wielrenners hebben qua dit soort zaken een olifantengeheugen dus het moet niemand verbazen dat het jaar 2011 in de laatste bergritten van deze Giro d’Italia nog door Dennis’ hoofd heeft gespookt. Dat hij op de Stelvio én op en rondom Sestrieres misschien nog wel extra krachten heeft gevonden door aan alle vernederingen in het Rabo-shirt terug te denken. Zo’n excentriekeling is Dennis wel.

Aan de vooravond van de afsluitende tijdrit in Milaan is duidelijk dat Wilco Kelderman deze 103e editie van de Giro d’Italia heeft verloren door de sterke optredens van Rohan Dennis. De Australiër heeft het verschil op de Gelderlander gemaakt in de rit over de Passo dello Stelvio en in het ‘bergcriterium’ in en rond Sestrieres. Met een moordend hoog tempo bergop in dienst van zijn INEOS – Grenadiers kopman Tao Geoghegan Hart zorgt de tweevoudig wereldkampioen tijdrijden ervoor dat Kelderman op de twee meest cruciale dagen van deze ronde wordt gelost.

Bergop kan Kelderman zowel donderdag als zaterdag zijn verlies nog redelijk beperkt houden. Twee keer moet hij op de voorlaatste col lossen, waarna hij vele kilometers moederziel alleen moet klimmen. Juist na de afdaling van beide voorlaatste bergen in de valleien richting de slotcol blijkt ‘brommer’ Dennis tot tweemaal toe nog een tandje te kunnen bijschakelen. Op de vlakke wegen verliest de geboren Barnevelder vervolgens twee keer een minuut. Het doorslaggevende verschil dat hij uiteindelijk te kort komt om deze Giro d’Italia te winnen.

Foto: Cor Vos

Vraagtekens
De optredens van Dennis verdienen alle lof. Al mogen er ook de nodige vraagtekens achter de tactiek van Team Sunweb worden geplaatst. Duidelijk is dat hun koerswijze afgelopen donderdag op weg naar Laghi di Cancano niet naar de eindzege in deze Giro d’Italia lijkt te leiden.

Jay Hindley heeft dan wel de roze trui om zijn schouders, maar staat in dezelfde tijd als Tao Geoghegan Hart. De Brit is daarentegen de veel betere tijdrijder en alleen pech lijkt hem in de 15,7 kilometer lange individuele beproeving naar de Dom van Milaan nog op te kunnen breken. Team Sunweb heeft nog maar een minieme kans om voor de tweede keer in vier jaar de ‘Trofeo Senza Fine’ te veroveren.

Wat kan het team van Iwan Spekenbrink zichzelf dan aanrekenen dat het deze unieke kans om opnieuw de Giro te winnen heeft laten lopen? Kelderman had voor de Stelvio rit een voorsprong van 2’41 en 2’42 op respectievelijk Hindley en Geoghegan Hart. In de Stelvio-rit verliest hij 2’18 en op Sestriere 1’35. Reken daar nog wat bonificatieseconden bij waardoor hij voor de afsluitende tijdrit een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand van 1’32 op beide ‘youngsters’ heeft.

In mijn ogen had de Sunweb-ploegleiding boven op de Passo dello Stelvio, waar Kelderman 44 seconden had verloren nadat hij vijf kilometer eerder was gelost, de kaart van de Nederlander moeten spelen. Het was op dat moment duidelijk dat hij bergop slechts ietsje minder was, maar op 2746 meter hoogste pass van Italië kon ook de conclusie worden getrokken dat hij in deze Giro niet volledig zou kraken.

Ploegleiderswagen
Kelderman krijgt een behoorlijke mentale tik wanneer hij in het laatste deel van de afdaling, net voor de acht kilometer vlakke vallei, door zijn ploegleiderswagen wordt gepasseerd. Op dat moment is de virtueel leider van de ronde voor een aantal kilometers aangewezen op de hulp van de neutrale materiaalwagen voordat de tweede wagen van Team Sunweb zich vooraan aansluit. In de wielersport is het ongekend dat de leider alleen wordt gelaten.

Het valt te verdedigen dat Team Sunweb die dag zowel Hindley als Kelderman in een kansrijke positie in het klassement wil behouden. Het hoogste doel, de eindzege, moet echter altijd voorop staan.

Foto: RCS

Nu geeft de ploegleiding Hindley de opdracht om op de slotklim van Torri di Fraele in het wiel van Geoghegan Hart te blijven zitten. De angst overheerst dat Kelderman bij een aanval van zijn Australische ploegmaat nog meer tijd op de INEOS-Brit zou verliezen. Hier hinkt de technische staf dus té veel op twee gedachten, wat altijd gevaarlijk is.

Donderdag was de jonge Australiër op de slotklim zichtbaar sterker dan Geoghegan Hart en daar had het team van moeten profiteren. Daar waar het mogelijk was had Hindley altijd tijdwinst op de Brit moeten boeken. De Brit is immers de veel betere tijdrijder van het tweetal. Daarom valt het niet te rijmen dat de ploegleiding Hindley donderdag op de slotklim de opdracht geeft om defensief te koersen. Dit is waarschijnlijk hét moment waar Team Sunweb deze Giro d’Italia verliest.

Slottijdrit
De slottijdrit moet nog worden gereden, maar de kans dat de 25-jarige Tao Geoghegan Hart tegen de klok de eindzege in deze Giro d’Italia gaat bewerkstelligen is groot. Team Sunweb kan dan aan de Dom in Milaan wel trots toekijken hoe twee van hun renners op het podium staan, maar de pijn van het missen van de eindzege zal overheersen.

Juist in het Corona-seizoen 2020 met een deelnemersveld dat minder sterk is bezet dan andere jaren, met uitvallers van niveau als Geraint Thomas, Miguel-Angel Lopez, Simon Yates en o.a. Steven Kruijswijk was het een unieke kans voor Kelderman en Hindley om deze Giro d’Italia te winnen.

Een hoofdprijs waarmee je je als wielrenner onsterfelijk maakt. Wanneer morgen het te verwachten podium wordt gevierd met Geoghegan Hart in het roze en Hindley en Kelderman op positie twee en drie, dan zal het gevoel knagen dat deze ‘maglia rosa’ opnieuw naar Deventer had kunnen gaan.

Rohan Dennis zal dan tevreden toezien hoe zijn INEOS-ploegmaat Geoghegan Hart op zondagmiddag 25 oktober 2020 zijn eerste roze trui uit zijn leven krijgt uitgereikt en als tweede Brit na Chris Froome in 2018 de Giro d’Italia op zijn naam schrijft. Misschien dat de Australiër vervolgens nog een emailtje naar Piet Kuijs stuurt…

Dit artikel delen:

95 Reacties

Yskoud 24 oktober 2020 om 19:53

Toch weer knap hoe je weer een nieuwe negatieve invalshoek verzint, Raymond.

Er is geen bewijs dat het seizoen 2011 bij Dennis vandaag meespeelt, dat verzin je zelf. Onnodig.

VerstandOpNul 24 oktober 2020 om 20:10

Bewijs niet, en wellicht had de column wat voorzichtiger geformuleerd kunnen worden, maar ik vind het alleszins een interessante theorie..

We kennen Dennis als een niet al te sympathieke jongen en bepaald geen team-player. Ik heb me verbaasd over het feit dat hij nu ineens bereid was zich volledig uit elkaar te trekken voor een ploeggenoot. Kwam vandaag met een verbeten grimas over de finish..

Het lijkt vergezocht, maar toch interessant..

jacco_ 24 oktober 2020 om 20:26

Het is een opiniestuk…?

Dom Tumoulin 24 oktober 2020 om 21:46

Niet zo janke. Stuur anders Raymond even een mailtje of ie de volgende keer een verhaaltje wil schrijven over de bloemetjes en bijtjes. Of koop de libelle

Nils96 24 oktober 2020 om 23:27

Ik vind jouw reactie een stuk onnodiger dan dit opiniestuk. Best een interessante invalshoek die hier gekomen wordt.

Ab Normaal 25 oktober 2020 om 07:56

En daarbij heeft hij volledig gelijk over de tactiek.
Sunweb heeft de winst zelf weggegeven.

Jan Blokland 24 oktober 2020 om 19:53

Ik weet niet of je het zo moet zien. Ik ben ook geen fan van Dennis eerlijk gezegd, maar deze twee dagen was hij beresterk en goud waard voor Ienos.
Ik hoop dat we morgen nog een verrassing krijgen, maar ben er bang voor dat het niet gaat lukken voor Sunweb.

Poeksel 24 oktober 2020 om 19:54

Kerckhoffs, ben je selectief met de feiten aan het omgaan of is er een andere reden dat je de reactie van Hart afgelopen donderdag en de klimtijden niet meeneemt in je argumentatie?

Geurt Harm 24 oktober 2020 om 20:08

Er spelen altijd meerdere factoren. Dat Dennis belangrijk was voor Hart in deze laatste cruciale etappes is duidelijk. Dat Kelderman een iets mindere derde week heeft ook. Maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer Sunweb het spel donderdag slimmer had gespeeld, Kelderman nu nog in het roze stond en vandaag niet de mentale knal van donderdag met zich had hoeven meezeulen. Dat scheelt een slok op een borrel. Sunweb heeft de Girozege van Kelderman getorpedeerd. Dennis is een andere factor die bijdroeg. Maar het begint bij het falen van Sunweb en de vermoeidheid van Kelderman.

jan jansen 24 oktober 2020 om 22:08

+1

A.M.M. Jonkers 24 oktober 2020 om 22:42

+ 1

lathumnees 24 oktober 2020 om 23:45

-1

Ab Normaal 25 oktober 2020 om 07:57

+1

Frank V 24 oktober 2020 om 20:09

edit wf: laat trollgedrag achterwege

Frank V 24 oktober 2020 om 21:44

huh? Volgens mij vroeg ik wat de bedoeling was van dit stuk? Waarom Dennis hier in een slecht daglicht moet worden gezet? (Als een rancuneus persoon.) En ik eindigde met het feit dat Dennis al 20 jaar dag in dag uit hard werkt. Dat doet hij voor zijn eigen carrière.

rogierb 25 oktober 2020 om 01:04

Waar zet hij Dennis in een kwaad daglicht dan? Hij heeft het ongelijk bewezen van de toenmalige leiding. Over rancune wordt helemaal niet gesproken. Lees de tekst anders nog even.

Murcia 24 oktober 2020 om 20:12

Dat 2011 door Dennis zijn hoofd heeft gespeeld in deze Giro is natuurlijk baarlijke nonsens. Misschien kan Rohan ook nog wat herinneringen ophalen aan zijn eigen schandalige gedrag vorig jaar bv waar hij zijn werkgever die hem miljoenen betaald te kakken zette en als een dief in de nacht verdween uit de Tour. Hij is natuurlijk de sleutel tot de (eventuele) winst van Hart maar dit is gepsychologiseer van de koude grond. En gevuld met roddels die altijd als een afrekening worden gebruikt bij succes van deze of gene en als excuus bij het onverhoopt niet presteren.

Velominatus 24 oktober 2020 om 20:16

Revanche of niet, Sunweb heeft dit aan zichzelf te danken. Hinkte te lang op 2 gedachten, dat levert bijna nooit resultaat.
Als je de kaart Hindley speelt, moet die eerder aanvallen. En moet Kelderman misschien wel in dienst rijden.
Als je de kaart Kelderman speelt, moet Hindley wachten.
Als je besluiteloos bent, gaat een ander er met de hoofdprijs vandoor.

Jan Blokland 24 oktober 2020 om 20:46

Geloof ik niet hoor. Geoghegan Hart kon Dennis ook niet volgen. Die reed zo verschrikkelijk hard.
We moeten gewoon erkennen dat Kelderman een wat mindere week heeft.
Neemt niet weg dat hij ook super heeft gepresteerd. Vooraf had ook niemand Kelderman op zijn lijstje staan voor het podium.
Ik heb in elk geval genoten van hem en velen met mij denk ik. Dat het dan niet lukt op het eind, is jammer.
We kunnen allemaal roepen hoe het wel had gemoeten maar als Hindley bij Kelderman was gebleven, was het ook nog maar de vraag of ze terug hadden kunnen komen.
Nu hebben ze nog een piepklein kansje. Hindley probeerde het vanmiddag ook op het laatst en kwam niet weg. Volgens mij een bewijs dat het op een ander moment ook niet was gelukt.

MrEZway 24 oktober 2020 om 21:06

Jan Blokland, als Hindley Hart donderdag ook niet had kunnen lossen hadden ze hem zeker moeten laten wachten op Kelderman. Dan had Wilco misschien wel een minuut minder verloren.

Velominatus 24 oktober 2020 om 21:52

@Jan ben ik op zich allemaal met je eens, maar het spreekwoord is: Wie niet sterk is, moet slim zijn. En op slimheid heb ik Sunweb vandaag niet kunnen betrappen.

Frank V 24 oktober 2020 om 20:25

Kelderman moest op twee bepalende momenten vroeg lossen. Dat Kelderman in de hier opgevoerde theoriën veel betere benen zou hebben vind ik ver gezocht.
Dat Sunweb deze Giro ook niet met Hindley wint is om de doodeenvoudige reden dat Hindley Hart ook niet kon lossen.

Arie M 24 oktober 2020 om 20:54

Dat lijkt de realiteit helaas ja

Cochise 24 oktober 2020 om 20:28

“Wielrenners hebben een olifantengeheugen”
Dat lijkt me inderdaad hét gemeenschappelijk kenmerk van de profwielrenner, dat enorme geheugen van ze!

Arie M 24 oktober 2020 om 20:55

dat was een mooie idd :)

SprintMaster 24 oktober 2020 om 20:30

Rohan Dennis de roze olifant van de Giro. Valt als Sunweb zijnde weinig tegen te doen.
Als Hindley had gewacht hadden ze bij Ineos de vlag uitgestoken en waren ze kop over kop gegaan in de vallei waardoor Dennis nog langer was door gegaan. Had echt gehoopt dat Kelderman net als Dumoulin na de Stelvio etappe zich hersteld zou hebben. Het heeft niet zo mogen zijn maar ze hadden het gewoon niet in eigen hand.
Erg jammer dat er wederom een ronde beslist wordt door een knecht die net op het goede moment in topvorm blijkt te zijn. Zal vast geen toeval zijn gezien het grote ploegen met veel geld en medische kennis zijn.

geoffrey 24 oktober 2020 om 20:33

edit wf: niet doen

Frank V 24 oktober 2020 om 20:41

nee??

peterwinnen 24 oktober 2020 om 20:47

Wie morgen wint, is de sterkste. Punt uit. Daar had geen tactiek van Sunweb wat aan verandert. Wilco had de benen niet meer.

Arie M 24 oktober 2020 om 20:57

Precies. Vind de theorie van Rabo 2011 best wel leuke info trouwens, en kan me zomaar voorstellen dat dat een factor is geweest bij Dennis.
Oneens ben ik het met de stelling van Kerckhoffs dat bij een andere tactiek Kelderman nog in het roze aan de tijdrit had kunnen beginnen.

KimJungPoels 24 oktober 2020 om 20:48

edit wf: laat onzin achterwege

Arie M 24 oktober 2020 om 20:59

hoezo is dat interessantdoenerij? bij sommigen kan Kerckhoffs gewoon geen goed doen. Of hij trapt open deuren in, of hij komt met iets orgineels en is t interessantdoenerij.
Het is gewoon interessante info.

MrEZway 24 oktober 2020 om 21:04

Op 30-jarige leeftijd opeens zo kunnen klimmen. Ik heb het nog niet eerder gezien.

Romāns Vainšteins 24 oktober 2020 om 21:13

Alles in perspectief. Hij trekt hier Hart en Hinley mee, niet Pogacar, Bernal en Evenepoel. Dit is gewoon een hele vreemde giro met totaal andere poppetjes.

Chippen 24 oktober 2020 om 21:30

in de froome-giro stond dennis ook een hele tijd in de top 10 van het klassement en dat was toen tussen froome, dumoulin, pinot, yates, carapaz en lopez

vorig jaar in zwitserland ook geregeld in de buurt van bernal en mas als ’t bergop ging

het is dus zeker niet ongezien dat dennis dit niveau haalde, hij deed het al eerder, zelfs met veel zwaardere tegenstand

Wheely 24 oktober 2020 om 21:20

Ik verwacht wel wat van Jetse Bol in de Vuelta nu, dit zal Dumoulin vervolgens dermate triggeren waardoor die alsnog de Vuelta wint.

Tom Dirkx 25 oktober 2020 om 00:28

Wheeley…wat rook jij? Heb je nog wat over??

Dank!

Wheely 25 oktober 2020 om 11:18

Ik rook al 20 jaar niet meer! Toen ik onderstaande las sloeg mijn fantasie op hol.

“De ploegleiding van de jonge bankiersformatie is alleen maar vol lof over Wilco Kelderman en Jetse Bol. Zelfs een talent als Tom Dumoulin valt niet in de gratie.”

JumbowintdeVuelta 25 oktober 2020 om 13:48

Interessant, Dumoulin een paar keer in de vroege vlucht en hij strijdt weer om rood op rancune.

Lennimator 24 oktober 2020 om 21:23

Nogmaals, als je alles bij elkaar optelt is Wilco zwaar genaaid door zijn team… bijna 3 minuten voor…

Frank V 24 oktober 2020 om 21:40

Nee hij loste zelf de rol.

Lennimator 24 oktober 2020 om 21:54

Frank V als je alles bij elkaar optelt…

jan jansen 25 oktober 2020 om 06:57

Idd
Zwaar genaaid, geen andere woorden

city17 24 oktober 2020 om 21:24

Ben het wel eens dat de grootste fout van Sunweb is dat ze op twee paarden hebben gewed in de Stelvio-rit. Ze kozen eerst voor Hindley, en toen op de slotklim voor Kelderman. Ze hadden vol voor 1 van de twee moeten gaan, dan had of Hindley of Kelderman hoogstwaarschijnlijk een redelijke voorsprong gehad. Nu hebben ze plek 2 en 3, toch een stuk minder dan 1 en 4/5/6.

Joaquim Agostinho 24 oktober 2020 om 21:49

Het begint een beetje zielig te worden. Kelderman kon niet volgen, dan kun je van alles verzinnen maar daar ligt het probleem. Gisteren heeft hij het geluk gehad dat de rit werd ingekort waardoor hij redelijk kon herstellen.
De rit van vandaag was in vergelijk met deze welke was voorzien, een flauw aftreksel.

Hij kwam in een groep terecht waarbij diverse renners goed samenwerkten en een strak tempo reden, ik heb Wilco niet gezien aan kop van deze groep. Als Hindley op hem gewacht zou hebben, zou deze minimaal het tempo van Dennis moeten ontwikkelen, en laat dat nou net het tempo zijn dat Kelderman niet kon volgen….!
Dit is zijn niveau, leer er maar mee leven!

jan jansen 24 oktober 2020 om 22:14

Als de kopman niet kan volgen moet je de schade beperken, maar niet de kopman afschrijven

Jacco van Stierop 24 oktober 2020 om 22:20

Kelderman had vandaag nog alles in eigen hand. Maar als je op 30 km van de finish moet passen ben je gewoon niet goed genoeg.
Ik ben er allerminst van overtuigd dat als Hindley afgelopen donderdag had gewacht, Kelderman wel de Giro zou hebben gewonnen. Geoghegan Hart is sterker en beschikt over betere ploegmaten.
Het staat een ieder vrij de keuze van de Sunweb-ploegleiding te bekritiseren, maar of een andere keuze een ander resultaat zou hebben opgeleverd waag ik te betwijfelen. Nou ja, Bilbao zou dan in plaats van Hindley op het podium hebben gestaan, dat wel.

Frank V 25 oktober 2020 om 11:35

Zo is het gewoon.

Lennimator 24 oktober 2020 om 21:55

Bij dezen doe ik een oproep aan de heer J. Raas uit Zeeland om de mensen een en ander uit te leggen op tactisch gebied!

A.M.M. Jonkers 24 oktober 2020 om 22:44

Dhr. J. Raas heeft daar totaal geen behoefte aan.
Heeft totaal met het wielrennen gebroken…….

Lennimator 24 oktober 2020 om 23:10

Dat bepaalt de heer Raas toch zelf heer Jonkers?

Platwalsers 24 oktober 2020 om 23:20

Jan Raas was waarschijnlijk woedend geworden als Peter Post hem zo voorbij was gereden zoals de ploegleider bij Wilco deed. En vervolgens verschroeiend hard die berg op gereden. Ook al had hij daarvoor eigenlijk “de benen niet meer” .

Tom Dirkx 25 oktober 2020 om 00:30

Platwals: Niet vergeten dat deze Heer Raas uit Zeeland ooit de Bollen droeg in de TdF.

WAARHEID!!

xistnc 24 oktober 2020 om 22:04

Interessante invalshoek. Gemakshalve wordt even vergeten dat de Rabo Conti’s hem in 2011 min of meer hebben opgevist en een Europees programma hebben aangeboden, nadat iets anders op het laatste moment voor Dennis afketste. Edit: dit ging om Pegagus Sports, waar o.a. ook Robbie McEwen zou gaan rijden => https://www.wielerflits.nl/nieuws/geen-licentie-voor-pegasus.

Tom Dumoulin zat toen overigens min of meer in hetzelfde schuitje als Dennis: hij zou in 2011 debuteren als prof bij Cervélo Test Team en werd opgevist door de Rabo Conti’s toen die ploeg opging in Garmin-Cervélo => https://wielerrevue.nl/artikel/85558/dumoulin-19-wordt-prof-bij-cervelo /

S. Morgenstern 24 oktober 2020 om 22:19

Sowieso een verhaal van Dennis dat tot ons komt, in eerste instantie gefilterd door Van Vliet of Van Kessel en vervolgens nog wat opgepoetst door Kerckhoffs. Lijkt me niet de meest nuchtere weergave van de ervaring van Dennis in Nederlandse dienst.

Gebaseerd op wat we weten, lijkt het me sowieso heel vreemd dat ze in Dennis weinig kwaliteiten zagen. De naam van die jongen preek jaren lang bovenaan op die Rabobank testlijstjes.

xistnc 24 oktober 2020 om 22:25

We hebben inmiddels wat vaker inkijkjes gekregen in de persoonlijkheid van Dennis, dus het zou me niets verbazen als er nog ‘iets’ zit. En al heeft dat maar 1% geholpen, dan kan dat precies het verschil hebben gemaakt.

Verder kan een ploegleider zo’n getalenteerde passant (wat Dennis en Dumoulin bij voorbaat waren) natuurlijk inderdaad best (net iets teveel) als hulpmiddel hebben gebruikt bij het motiveren van de jongens die tot het Rabo-meubilair behoorden, zoals Bol en Kelderman.

(*prijkte)

Maglia Rosa 24 oktober 2020 om 22:07

Achteraf is het heel makkelijk kritiek leveren op Sunweb. De tactiek afgelopen donderdag was prima met de wetenschap van dat moment. Met nog een zware bergrit in het vooruitzicht was het maar de vraag of Wilco het wel zou gaan redden. Als Hindley had moeten wachten was de kritiek waarschijnlijk niet mals geweest. Ineos is al vaak om minder flink bekritiseerd. Vermoedelijk was Hindley ook helemaal niet beter dan Hart. Stellen dat Hindley maar even wat tijd had moeten pakken is dus onzinnig.

Met de tactiek was dus weinig mis. Wel hadden er binnen de tactiek wat zaken anders ingevuld kunnen worden. Het passeren van de volgwagen bij Wilco was bijv. lullig en Hindley had wellicht wat meer aanvalspogingen moeten plaatsen om daarna de benen stil te houden.

The Whaler 25 oktober 2020 om 12:15

Ik ben het wel eens met de kritiek op de ploegleiding. Niet wachten op donderdag betekend dat Hindley had moeten aanvallen op de slotklim. Of hij had moeten wachten op Kelderman om de schade nog meer te beperken. Beide zijn niet gedaan.

Frank V 25 oktober 2020 om 12:41

Als hij gevoeld had dat hij Hart uit het wiel zou kunnen rijden dan had hij dat zeker gedaan.

Als hij gewacht had op Kelderman dan had Kelderman op de Stelvio en zeker met gisteren erbij nog steeds teveel tijd verloren voor de eindoverwinning.

Kelderman lost op donderdag het moment dat er een hoog tempo wordt gereden maar nog niet aangevallen. Hoe zou hij dan Hindley moeten volgen die een hoog tempo oplegt om Hart en Dennis binnen schot te houden?

jan jansen 24 oktober 2020 om 22:16

“In de wielersport is het ongekend dat de leider alleen wordt gelaten”.
Tekenend voor de houding van de ploegleider. WK is dus genaaid

Michelangelo 24 oktober 2020 om 22:17

Opiniestuk… ok.

Maar volgens mij ook een grote duim.
Rancune uit 2011? Geloof er niks van.

Ik ben wel benieuwd hoe hij de op zijn zachtst gezegd wonderbaarlijke wederopstanding van Dennis anders nog verklaart. In de eerste twee weken nauwelijks zichtbaar bergop, en ineens rijdt hij het hele peloton aan gort op de stelvio.

Is dat het effect van “goede begeleiding “? Of ketonen? Of brommers als ontbijt….

En commentaar op de tactiek van sunweb is te makkelijk. Op de stelvio zou laten wachten van hindley fout zijn afgelopen, aangezien hart en Dennis dan kop over kop gereden zouden hebben met een nog groter verschil en zonder etappezege.

Dennis en hart samen zijn simpelweg te sterk. En Wilco helaas niet goed genoeg….

jan jansen 24 oktober 2020 om 22:33

Wilco helaas niet goed genoeg, dat zullen we nooit weten.
Je kunt je allerlei situaties voorstellen, maar hoe het anders zou hebben uitgepakt weet niemand.
Over een ding zijn de meesten het wel eens, de tactiek van subweb was slecht.

Lennimator 24 oktober 2020 om 23:28

Inderdaad!

Raymond kom met een analyse over Rohan Dennis.

En Jan Raas…

De grootste strateeg ooit op wielergebied.

PS. mooi dat er eindelijk een goede reactie mogelijkheid is op je stukjes. Hulde!

SteelHorseCowboy 24 oktober 2020 om 22:59

Deze gedachtengang gaat er van uit dat Dennis door ervaringen bij een ander Nederlands team iets tegen Nederlanders in het algemeen en Wilco Kelderman in het bijzonder zou hebben. Ik kan een heleboel andere, meer plausibele redenen verzinnen waarom Rohan Dennis zo hard rijdt als hij kan.

SteelHorseCowboy 24 oktober 2020 om 23:00

Dat Dennis hard een berg op kan rijden is volgens mij geen nieuws.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair