Ook Sivakov, Nieve en Brenner stappen uit Ronde van Catalonië

donderdag 24 maart 2022 om 19:12
Ook Sivakov, Nieve en Brenner stappen uit Ronde van Catalonië

Pavel Sivakov - foto: Cor Vos

De Ronde van Catalonië heeft opnieuw afscheid moeten nemen van enkele renners. Marco Brenner, Pavel Sivakov en Mikel Nieve gingen nog wel van start in de koninginnenrit naar Boí Taüll, maar wisten de finish niet te bereiken.

De 24-jarige Sivakov, die inmiddels de Franse nationaliteit heeft aangenomen, stond voor aanvang van de vierde etappe 75ste in het algemeen klassement en was dus al uitgeschakeld voor de eindzege. De klimmer van INEOS Grenadiers begon zijn seizoen in de Ronde van Valencia (negende in de algemene rangschikking) en de Ronde van Catalonië was zijn tweede koers van het jaar.

Team DSM moet het in de komende etappes dan weer doen zonder Marco Brenner. De 19-jarige tweedejaarsprof besloot ruim voor de slotklim in de remmen te knijpen. Met Mikel Nieve was er nog een derde uitvaller: de ervaren Spanjaard van Caja Rural-Seguros RGA gaf er onderweg eveneens de brui aan.

Simon Yates, Pieter Serry, Romain Combaud, Cesare Benedetti, José Joaquín Rojas en Corbin Strong verschenen vanochtend al niet meer aan de start van de koninginnenrit.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Gebruikersnaam 24 maart 2022 om 20:09

Niet alle jonge talenten moeten vergeleken worden met Pogacar, Hirschi, Evenepoel, Almeida, Rodriguez, Grmay en co, maar Brenner heeft het wel heel moeilijk.

Uiteraard heeft hij nog bijzonder veel tijd, maar in een tijdperk waar alles met talent vrijwel meteen het potentieel ook toont bij de profs, is het uitzonderlijk dat één van de allergrootsten bij de juniores zo relatief onopvallend blijft. Die maakt de overstap zoals die decennia gebruikelijk was, tot we de huidige generatie mutanten zagen opduiken (wat om één of andere reden zou duiden op een cleaner peloton).

0
ChefSpijker 24 maart 2022 om 21:44

Of Brenner wordt wellicht iets te hoog aangeschreven? Als je kijkt naar de koersen die hij won in 2020 en 2019 bij de junioren, dan klopt hij daar geen mannen die bij de profs wel al goed gescoord hebben. Pakte ook brons op het WK Tijdrijden in 2019, maar achter Tiberi en Leijnse. Ook Tiberi heeft weinig uitzonderlijks laten zien tot nu toe. Paar sprankelmomentjes meer dan Brenner. Alleen Simmons, wat wel het absolute toptalent was van die generatie, heeft zich in grotere koersen al wat laten zien. Maar ook nog niet met een geweldige knal. Al heb ik wel het gevoel dat die er langzaam aan zit te komen.

0
Viktrodriguez 25 maart 2022 om 08:04

Niet ieder talent breekt door of doet dat op hetzelfde tempo. Mohoric deed er ook jaren over.

0
FDJ 25 maart 2022 om 08:22

Daarnaast zijn van het bovengenoemde rijtje enkel Pogacar en Almeida top in de echt grote koersen. Evenepoel, Grmay, Rodriguez hebben op WT niveau nog niet eens laten zien structureel aan de top te zitten. Evenepoel in 2019 en 20 wel met winst in San Sebastian en Polen, maar die andere twee zijn vooralsnog gewoon veelbelovende renners, maar echt niet de toptalenten die a la Pogacar gelijk als een komeet zijn binnengekomen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone