Ook Michael Woods en Alejandro Valverde uit Ronde van Catalonië
foto: Cor Vos
zaterdag 26 maart 2022 om 13:17

Ook Michael Woods en Alejandro Valverde uit Ronde van Catalonië

De lijst uitvallers in de Ronde van Catalonië is bij het ingaan van het slotweekend een stuk langer geworden. Acht renners laten de laatste twee etappes aan zich voorbijgaan, onder wie Michael Woods en Alejandro Valverde.

Woods keerde in Catalonië terug in competitieverband, nadat hij onlangs ziek was geweest. Voor de 35-jarige renner van Israel-Premier Tech was het echter afzien en de hele week voelde hij zich eigenlijk nog niet zichzelf. Daarop besloot de ploeg de klimmer aan de kant te houden, zodat hij eerst volledig kan herstellen en zich daarna kan voorbereiden op de komende wedstrijden.

Ook Valverde, drievoudig eindwinnaar in Catalonië, staakte de strijd. Het 41-jarige kopstuk van Movistar kampte de voorbije dagen met fysieke ongemakken na zijn val in Strade Bianche. Ook had hij last van allergie en ademhalingsproblemen, volgens de ploeg niet coronagerelateerd. Hij moet nu rust houden en gaat nadenken over zijn volgende doelen.

“Ik geeft niet graag op, maar soms is het het beste om te doen”, schrijft Valverde in een reactie op social media. “Vanwege wat ademhalings- en allergieproblemen keer ik nu terug naar huis om me voor te bereiden op de volgende doelstellingen. Alle tests die ik heb ondergaan (heel veel!) sluiten het coronavirus uit.”

Naast Woods en Valverde, tekenden ook David Dekker (Jumbo-Visma), Mark Donovan (DSM), Valerio Conti (Astana Qazaqstan), Odd Christian Eiking, Neilson Powless (beiden EF Education-EasyPost) en Urko Berrade (Kern Pharma) het startformulier voor de zesde etappe niet meer.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2022 17:19
Deze jongens zijn toch echt over the hill, jammer dat ze dat zelf niet in willen zien.
  26 maart 2022 18:14
  Vreemde reactie. Bepaal jij wanneer ze 'over the hill' zijn? Mogen ze zelf niet bepalen hoe lang ze door blijven fietsen? Wat is er precies jammer? En wat heeft je bericht te maken met de huidige ziektegolf die door het peloton gaat? Vragen.. vragen.. vragen.

  En een Valverde die onlangs nog tweede wordt in Strade Bianche en meerdere profkoersen heeft gewonnen 'over the hill' noemen is natuurlijk ook lachwekkend.
  27 maart 2022 09:50
  Ja, we zijn een winnende Valverde gewend, dan is een tweede plek een domper. En een uitschieter, dat laat je achterwege. In zijn topjaren boezemde hij angst in, nu is het meer hoop dan vrees. Woods zelfde verhaal. Vroeger wist je dat Woods zou winnen, nu is het vallen, opstaan en bibberen. Jongens als GVA, Porte, Valverde, Woods, Vos en consorten, het beste is er af. Het is nu het tijdperk van Wout, Mathieu, Tom, Tom, Tadej en cracks als Rogic, Carapatz, Nibali en Groenebergen. Hopelijk stopt Valverde dit seizoen.
  27 maart 2022 15:08
  Woods had in 2021 zijn beste jaar en is juist pas recent meer gaan winnen. Bovendien is Woods altijd al een renner van kwaaltjes en valpartijen geweest. Ook pas laat begonnen als profrenner, daarom dat hij tot nu toe ondanks zijn leeftijd nog ieder seizoen progressie maakt. Zou kunnen dat het dit jaar wat minder gaat, maar daar zijn nog geen aanwijzingen voor. Deze Ronde van Catalonië was verder niet representatief voor zijn huidige niveau.
26 maart 2022 18:03
Wat maakt het uit of een renner Corona heeft of niet. Ziek is ziek…
27 maart 2022 10:53
Mooi dat Valverde op zijn leeftijd op goede dagen nog wereldtop is. Zie ook een Ronaldo en Messi. Zouden die ook moeten stoppen omdat zij niet altijd meer hun niveau uit hun topjaren halen…? Een sieraad voor de sport, Alejandro.

Reacties zijn gesloten.