Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen live op televisie

vrijdag 19 februari 2021 om 19:42
Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen live op televisie

foto: Cor Vos

De vrouweneditie van Omloop Het Nieuwsblad is zaterdag 27 februari voor het eerst rechtstreeks op televisie te volgen. De beelden van de finale zijn aansluitend op de wedstrijd van de mannen bij Sporza en Proximus te zien.

“Vorig jaar hebben we in aanloop naar Omloop Het Nieuwsblad enkele doelstellingen naar voor geschoven om het vrouwenwielrennen aantrekkelijker te maken. Met de categorieverhoging van de openingsklassieker naar de UCI ProSeries zetten we een van die doelstellingen om in concrete actie”, zegt Flanders Classics-CEO Van den Spiegel. “Ook zetten we een tweede doel van ons driejarig Closing the gap-plan, namelijk meer media-aandacht, om in daden. Met dank aan Sporza en Proximus zal de vrouwenwedstrijd via een livestream te volgen zijn en wordt de finale voor het eerst live op televisie uitgezonden, aansluitend op de wedstrijd van de mannen.”

Om de finale van de vrouwen live op televisie uit te zenden, klinkt het startschot voor de vrouwen dit jaar later. Om 13.45 uur vertrekken ze vanuit de Emile Clauslaan in Gent. De aankomst op de Onderwijslaan in Ninove wordt rond 17.30 uur verwacht. Vorig jaar zette Annemiek van Vleuten de klassieker achter haar naam. In de regenboogtrui reed ze op de Muur van Geraardsbergen weg uit de kopgroep en vervolgens haalde ze het solo tot aan de finish. Ook dit jaar is de renster, die deze winter Mitchelton-Scott inruilde voor Movistar, van de partij. Met ook Marta Bastianelli en Floortje Mackaij staat het hele podium van 2020 aan het vertrek.

Bekijk op de website van organisator Flanders Classics de voorlopige deelnemerslijst.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Davide Lappartiente 19 februari 2021 om 21:27

Zouden er meer vrouwen naar de vrouwenwedstrijd dan naar de mannenwedstrijd kijken?

Gilberto 20 februari 2021 om 01:25

Zouden er meer vrouwen, of mannen, naar de vrouwenwedstrijd kijken?

Merlinappa 20 februari 2021 om 08:37

in verhouding of in totaal? ;)

chasse patat 19 februari 2021 om 22:21

Parkhotel Valkenburg is de enige echt Nederlandse ploeg. Wat een mix van nationaliteiten in de topploegen dit jaar.

Gilberto 20 februari 2021 om 01:26

En wat vind je daar van?

Adorni 19 februari 2021 om 23:13

Misschien niet slecht dat de vrouwen na de mannen starten, een aantal jaar geleden hebben ze de vrouwenwedstrijd even moeten stopzetten omdat ze anders de mannen zouden inhalen.

Gilberto 20 februari 2021 om 01:30

Heb je dit nou verkeerd geformuleert, of zeg je nu dat je het goed vind dat de dames erna starten zodat de mannen een beetje door moeten rijden? Want anders klopt je zin niet…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair