NK Tijdrijden, Melvin van Zijl, Peter Stetina, Giovanni Visconti

woensdag 20 juni 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over het NK Tijdrijden, de sleutelbeenbreuk van Melvin van Zijl, de pittige rentree van Peter Stetina en de man-minder-situatie bij Bahrain Merida in de Adriatica Ionica Race.

Definitieve startlijst voor NK Tijdrijden bekend

De KNWU heeft de officiële startlijsten bekendgemaakt voor het NK Tijdrijden. Daarop ontbreekt titelverdediger Tom Dumoulin, zoals Sunweb eerder deze week bevestigde tegenover WielerFlits. Jos van Emden start op woensdag 27 juni in Bergen op Zoom met het rugnummer 1 bij de elite mannen. Daarnaast staan WorldTour-renners Wilco Kelderman, Dylan van Baarle, Niki Terpstra, Koen Bouwman en Pascal Eenkhoorn aan de start. Bij de vrouwen is de complete top van Nederland aanwezig.

Bekijk hier de complete startlijsten van het NK tijdrijden


Melvin van Zijl breekt sleutelbeen

Melvin van Zijl heeft gisteren zijn sleutelbeen gebroken bij een valpartij in de Omloop van Bedum. Dat meldde zijn ploeg Vlasman vandaag. De 26-jarige renner kwam hard ten val in het criterium, waarna de koers tijdelijk werd geneutraliseerd. Hij is inmiddels geopereerd in Groningen. Van Zijl mist daardoor de nationale kampioenschappen op de weg, die volgende week op het programma staan.

Van Zijl, die ook actief is op de baan, verlengde onlangs zijn contract bij Vlasman. Daardoor komt hij ook komend seizoen voor de gele formatie uit.


Trainingstochten Zwift helpen Peter Stetina bij rentree

“Oof!” Peter Stetina moest even op adem komen na de openingsrit in de Adriatica Ionica Race. De 30-jarige Amerikaan keerde er terug in koersverband na een sleutelbeenbreuk. “Een ploegentijdrit is een zware manier om de longen uit je lijf te fietsen bij je rentree in het peloton na een sleutelbeenbreuk”, schreef hij op Twitter. “De jongens van Trek-Segafredo trokken allemaal door. Niemand sloeg een beurt over en we finishten uiteindelijk als derde.”

Stetina brak zijn sleutelbeen eind mei bij een valpartij op training. De klimmer ging dezelfde avond nog onder het mes. Op de hometrainer via Zwift hervatte hij al snel zijn training. “Mijn sleutelbeen hield zich goed op de tijdritfiets. De intervaltrainingen met Zwift zorgden ervoor dat ik mijn steentje kon bijdragen vandaag”, aldus de Amerikaan.


Afwezigheid zieke Visconti benadeelt Bahrain Merida

Bahrain Merida werkte vandaag de ploegentijdrit in de Adriatico Ionica Race af zonder Giovanni Visconti. De 35-jarige Italiaan werden vooraf kansen toegedicht in de nieuwe rittenkoers, maar hij moest zich door ziekte terugtrekken. Daardoor stond zijn ploeg met slechts zes renners – en zonder kopman – aan het vertrek. “Zijn afwezigheid was in ons nadeel vandaag”, zei ploegleider Vladimir Miholjevic, die zijn renners in 26.36 naar de zesde tijd zag rijden. “Het was een erg snelle tijdrit in het eerste deel en een technische rit in het tweede. Een bescheiden etappe als je bedenkt dat we met één man minder hebben gereden.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

xistnc 20 juni 2018 om 20:46

Koen Bouwman zie ik niet op de lijst staan. Kijk ik scheef?

0
Mathieu Moller 20 juni 2018 om 22:05

@xistnc
Volgens mij ligt het niet aan jou, want ik kan hem op de lijst ook niet terugvinden.

0
rahimns 20 juni 2018 om 22:09

Hij heeft er wel opgestaan… dan heeft hij zich vandaag teruggetrokken

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone