Nieuwe zege Sam Bennett in Turkije
donderdag 12 oktober 2017 om 15:57

Nieuwe zege Sam Bennett in Turkije

De derde etappe in de Ronde van Turkije is wederom gewonnen door Sam Bennett. De renner van Bora-Hangrohe won na een 128 kilometer lange etappe tussen Fethiye en Marmaris voor de derde dag op rij de sprint. Edward Theuns moest opnieuw genoegen nemen met een tweede plek.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Op de derde dag verliet het peloton vandaag de kustlijn voor een etappe waarin het peloton het binnenland opzocht. Drie renners vormden de vlucht van de dag. Greg Daniel (Trek-Segafredo), Thomas Deruette (WB Veranclassic Aqua Protect) en Ferit Samli (Turkse selectie) kregen een vrijgeleide van het peloton en reden een maximale voorsprong van zes minuten bij elkaar. Wilier Triestina – Selle Italia bepaalde aan kop van het peloton het tempo. Roberto Silva (Funvic/Brasil) probeerde in zijn eentje de oversteek te maken naar de kopgroep, maar slaagde daar niet in.

In de slotfase ging Daniel er na een tussensprintje alleen vandoor. Hij reed een tijdje solo aan kop, maar op elf kilometer van het einde zou hij als laatste vluchter worden ingerekend. In de finale werd het peloton tijdens een beklimming op een lint getrokken. Edoardo Zardini (Bardiani-CSF) probeerde te ontsnappen, maar slaagde er niet in om voorop te blijven. Het peloton brak in stukken, maar de tweede groep slaagde er in de afdaling weer in om aan te sluiten.

Een uitgedund peloton zou om de overwinning sprinten. In de straten van Marmaris nam Bora-Hansgrohe het initiatief over. Bennett maakte vervolgens het voorbereidingswerk van zijn ploeggenoten vakkundig af en wist met enkele fietslengtes verschil zijn derde zege in drie dagen te boeken.

Bennett blijft logischerwijs aan de leiding van het algemeen klassement. Morgen volgt er in de Ronde van Turkije een bergetappe.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
12 oktober 2017 16:00
Ik zou als ik hem was niet teveel waarde hechten aan deze overwinningen. Hoop dat deze koers met dit deelnemersveld ook uit de WT wordt gehaald
12 oktober 2017 16:16
Hoppa! Van 0 naar 3 WT-overwinningen in 3 dagen.
12 oktober 2017 16:16
Waar was Androni mee bezig. 5de en 6de worden. Dan faal je tactisch gezien toch wel
12 oktober 2017 16:26
Arme Boy van Poppel :P
12 oktober 2017 16:29
Een zege is een zege. En 3 zeges...
Gewoon lekker bezig
12 oktober 2017 16:38
Jammer voor Boy
12 oktober 2017 16:52
@dnDaris Bennett won toch ook al een etappe in Paris-Nice ;)
13 oktober 2017 09:19
Bennett is wat mij betreft een hele goede sprinter; misschien nog subtop maar potentie om echt tot de top te gaan behoren komende jaren.

Reacties zijn gesloten.