NetApp haalt nog zeven renners (update)

maandag 28 september 2009 om 16:36

Het nieuwe Duitse continentale team NetApp, dat onlangs in Mendrisio werd geintroduceerd en zoals eerder bekend in 2012 deel wil uitmaken van de Pro-Tour, heeft naast Eric Baumann en Andreas Schillinger nog vijf renners aangetrokken voor volgend seizoen. Het gaat om Tassilo Fricke, Daniel Schorn, Jan Barta, Michael Schwarzmann en Alexander Gottfried

Barta is een 24-jarige Tsjech die dit jaar een etappe won in de Ronde van Oostenrijk en onlangs nog mee was in de lange vlucht op het WK. Fricke is een nog maar 18-jarige Belg en werd dit jaar onder meer tweede in de RegioTour U17. Schorn is een 20-jarige Oostenrijker die momenteel prof is bij ELK Haus en dit jaar onder andere tweede werd in een rit in de Ronde van Turkije en diezelfde klassering behaalde in de Eschborn-Frankrfurt City Loop voor beloften. De 18-jarige Duitser Schwarzmann won dit jaar een rit in de RegioTour U17 terwijl zijn 24-jarige landgenoot Gottfried al wat meer ervaring heeft. In 2008 reed hij namelijk voor Tinkoff en in het verleden won hij al eens een rit in de Ronde van de Toekomst en de Giro delle Regioni.

Het team van manager Ralph Denk en ex-renners Jens Heppner en Enrico Poitschke zal volgend jaar bestaan uit ongeveer veertien, voornamelijk jonge, renners uit verschillende landen. Volgens cyclingnews zal NetApp in 2010 meedoen aan wedstrijden als Rund um Köln en de Hel van Het Mergelland, maar in 2011 heeft de ploeg als doel om mee te doen aan de grote klassiekers en in 2012 dus deel uit te maken van de Pro-Tour.

Update 16:33
Ook de Duitsers Nico Keinath en Timon Seubert rijden volgend jaar voor NetApp. De 22-jarige Keinath komt over van Nazionale Elettronice New Slot – Hadimec en won dit jaar een etappe in de GP Tell. De evenoude Seubert werd onder meer 9de in de Eschborn-Frankrfurt City Loop voor beloften.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone