Net niet voor Aniek van Alphen in Otegem: “Cross was een halve ronde te lang”

maandag 16 januari 2023 om 15:14
Net niet voor Aniek van Alphen in Otegem: “Cross was een halve ronde te lang”

foto: Cor Vos

Met nog een halve ronde te gaan leek Aniek van Alphen nog op weg naar de overwinning in de Cyclocross van Otegem, maar de Nederlandse van 777 kwam uiteindelijk niet als eerste over de streep. Van pech in de slotfase was echter geen sprake. “De cross was gewoon een halve ronde te lang”, klonk het na afloop in het flashinterview.

Van Alphen leek een fraai duel met Marion Norbert-Riberolle in haar voordeel te beslissen, maar moest dus toch haar meerdere erkennen in de Belgische. “Marion was vandaag echt de sterkste. Ze maakte met nog twee ronden te gaan een foutje, maar ze wist in de slotronde toch weer aan te sluiten. Ik wist toen dat het een lastig verhaal zou worden. De laatste stroken op het parcours waren namelijk echt geschikt voor Marion.”

“Ik had het zeker nog niet opgegeven, maar de cross duurde gewoon een halve ronde te lang. Ik ben vandaag op waarde geklopt. Het was een leuke strijd. Ik had natuurlijk graag zelf gewonnen, maar een tweede plek is zeker niet slecht. Het parcours was echt loodzwaar, en dan met name het laatste stuk richting de materiaalpost. Het was daar echt stoempen geblazen, en daar is Marion heel erg goed in.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

platteprijs 16 januari 2023 om 17:21

Betsema gister beter, Van Alphen vandaag weer beter. Het wordt een lastige puzzel voor De Knegt.

0
Cornelius 16 januari 2023 om 17:37

De UCI Ranking Vrouwen zal een belangrijke rol spelen.

Vos (regerend Wereldkampioene) en van Empel (regerend Europees kampioene) zijn zeker. Daarnaast zijn er zeven plekken om te selecteren. Pieterse, Brand, Alvarado, Betsema en van der Heijden gaan natuurlijk een plekje krijgen. Als van Anrooij besuit bij de elite te rijden, blijft er nog één plek over; als van Anrooij U23 rijdt, zijn dat er twee. Gegadigden zijn Worst, Bakker, en van Alphen. Nu Worst grotendeels verlost is van haar knieproblemen, zal Gerben haar wel selecteren. De andere twee zijn afhankelijk van wat Shirin van Anrooij beslist.

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone