Nederlanders spelen geen rol in eerste rit Tour of Thailand, overwinning voor Batsaikhan

zaterdag 1 april 2023 om 09:43
Nederlanders spelen geen rol in eerste rit Tour of Thailand, overwinning voor Batsaikhan

Archiefbeeld van Batsaikhan - foto: Cor Vos

De eerste etappe van de Tour of Thailand is gewonnen door Tesgh-bayer Batsaikhan. De renner uit Mongolië kwam solo over de streep in Kanchanaburi. Yuma Koichi en Terry Kusuma werden tweede en derde. Jeroen Meijers en Raymond Kreder, de twee Nederlanders in de Tour of Thailand, speelden geen rol van betekenis.

Rit een van de Tour of Thailand vertrok en kwam aan in Kanchanaburi. In totaal moesten de renners een kleine 120 kilometer afleggen over hoofdzakelijk vlakke wegen. Toch slaagde Batsaikhan, die uitkomt voor Roojai Online Insurance, erin om een achtervolgende groep en het peloton voor te blijven. In Kanchanaburi kwam hij solo over de streep met een voorsprong van 36 seconden.

Koichi (JCL Team UKYO) was de renner die als tweede de finish bereikte. Hij hield een sprintende groep af. Kusuma, een Indonesische coureur, was de snelste in die sprint. Meijers en Kreder kwamen als 74ste en 84ste over de streep, in het peloton, op meer dan tien minuten van de winnaar.

Batsaikhan is vanzelfsprekend de eerste leider in het algemeen klassement van de etappekoers. De Tour of Thailand duurt nog tot en met 6 april.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Ronellenfitsch 1 april 2023 om 11:46

Aparte uitslag wel, alle ploegen tevreden met hun man vooraan?

0
Lay On 1 april 2023 om 12:28

Het lijkt me voor het vervolg van de ronde vooral van belang dat er een groep van 18 man de zegen kreeg van de rest van het startveld, dat die mannen dik 12 minuten voorsprong hadden aan de streep, en dat het om de eindzege dus tussen die 18 zal gaan.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone