Nairo Quintana: “Ik steek momenteel in een heel goede vorm”

zondag 20 februari 2022 om 17:38
Nairo Quintana: “Ik steek momenteel in een heel goede vorm”

foto: Cor Vos

Een herboren Nairo Quintana soleerde zondag naar een dubbelslag in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. De Colombiaan van Arkéa-Samsic wist op weg naar Blausasc zijn grote concurrent Tim Wellens te lossen, kwam als eerste over de streep in de finishplaats en schreef ook de eindzege op zijn naam.

De inmiddels 32-jarige Quintana was na de finish vanzelfsprekend erg tevreden met de uitkomst van de etappe, zijn vormpeil en het werk van zijn ploeggenoten. “Ik ben heel erg blij. We probeerden het zaterdag al in de rit naar La Turbie en ook vandaag hebben we een poging ondernomen. Ik wist dat ik het vandaag moest doen en het is gelukt. De ploeg heeft ontzettend goed gereden”, begint de klimmer zijn relaas.

Parcourskennis 
Quitana wist op de flanken van de Col de Saint-Roch (6,5 km aan 6,4%) weg te springen bij geletruidrager Wellens en de Belg bleek in de afdaling en daaropvolgende kilometers naar de finish niet meer in staat om de Colombiaan nog te achterhalen. Sterker, Quintana was ontketend en reed alsmaar verder weg van de tegenstand. “Ik kende de route goed, ik woon namelijk al een tijdje in Monaco, en ik had dus het vertrouwen om het te proberen.”

De winnaar van de Giro d’Italia (in 2014) en Vuelta a España (2016) heeft zijn seizoensstart niet gemist. Eerder deze maand won Quintana namelijk al de Tour de La Provence en nu is het ook raak in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. “Ik steek momenteel in een heel goede vorm. Daar moeten we nu gewoon van genieten. Mijn volgende doel? Ik hoop nu goed te presteren in Parijs-Nice.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Franco Ballerini 20 februari 2022 om 18:38

Het zal vast aan mij liggen, maar waar ik heel veel sympathie heb voor Bernal en (vooral voor) Carapaz vind ik die Quintana maar Edit: niet doen

0
zacht 20 februari 2022 om 18:47

Dat rare mannetje liet vandaag even duidelijk zien wie de beste in koers was.

0
Franco Ballerini 20 februari 2022 om 19:02

Waar, en als grote Tim Wellens fan was dat voor mij een zwaar gelag. Maar waar hij in dit soort kleine rondjes zijn succesen behaalt vind ik hem in de grote rondes uitermate laf rijden. Nooit overnemen etc. Bah…

Edit: Gedraag je

0
Reutemeteut 20 februari 2022 om 23:02

Als Nairo zo vroeg in het jaar dit soort teksten uitslaat dan kun je hem opschrijven voor een Touretappe!

0
Dikke Man 21 februari 2022 om 08:15

Als Nairo zo vroeg in het jaar in vorm is, zal hij dat tijdens de Tour niet meer zijn. Zoals elk jaar.

0
Deo 21 februari 2022 om 10:18

Misschien zijn jullie vergeten dat na dat indrukwekkende voorjaar in 2020 bij Quintana niet corona roet in het eten gooide maar een zware valpartij. Deze had hij op training voor de Tour in 2020 om vervolgens tijdens die Tour op diezelfde knieën te vallen daarna heeft het tot afgelopen najaar geduurd voordat Nairo weer op een acceptabel niveau was. Als hij zonder mankementen zich kan voorbereiden op de Tour dan is hij zeker wel een podiumkandidaat.

0
Klein Verzet 21 februari 2022 om 11:34

Uit betrouwbare bron (mijn eigen rekenmachine) weet ik dat Nairo in 2020 op de Ventoux (tot Reynard) de beste klimprestatie ooit (buiten ’t EPO-tijdperk) neerzette: 28’06” 6,86w/kg. Maar dat hij na twee knie-operaties dit niveau wederom weet te benaderen ofwel weet te verbeteren lijkt onwaarschijnlijk. Maar goed op weg is ie momenteel wel. En de aai-factor bij deze Colombiaan is inderdaad stukken minder dan bij Egan Bernal, die ook een groot taalvoordeel heeft t.o.v. de Quitana’s.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone