Movistar schuift Enric Mas naar voren voor Tirreno-Adriatico

zondag 6 maart 2022 om 10:57
Movistar schuift Enric Mas naar voren voor Tirreno-Adriatico

Enric Mas - foto: Cor Vos

Movistar gaat met Enric Mas voor een goed klassement in Tirreno-Adriatico. De Spaanse klimmer zal in de selectieve etappes kunnen rekenen op steun van onder meer Einer Rubio, Alex Aranburu en Nelson Oliveira. De rappe Aranburu kan eventueel ook nog worden uitgespeeld als rittenkaper.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Mas is dus de kopman van Movistar in Tirreno-Adriatico, de Italiaanse rittenkoers die maandag van start gaat met een individuele tijdrit in Lido di Camaiore. Eerder dit seizoen werd de 27-jarige Spanjaard nog vierde in de Ronde van Valencia, maar sindsdien reed hij geen koers meer. Met Aranburu, Oliveira en Rubio als luxehelpers, zal Mas in de slotetappes waarschijnlijk ten aanval moeten trekken om verloren tijd goed te maken.

De 26-jarige Aranburu beschikt daarnaast over de kwaliteiten om zich te plaatsen in de sprints en een gooi te doen naar de zege in een overgangs- of heuveletappe. De explosieve Bask kwam dit jaar nog maar tot twee koersdagen. In Omloop Het Nieuwsblad werd hij in het spoor van de toppers dertiende, in Kuurne-Brussel-Kuurne kwam hij als 22ste over de streep.

De Spanjaarden Jorge Arcas en Lluís Mas en de Deense hardrijder Mathias Norsgaard vervolledigen de selectie. Alejandro Valverde, zaterdag nog knap tweede in Strade Bianche, is er niet bij in Tirreno-Adriatico. De bijna 42-jarige Spanjaard richt zich later deze maand op de Ronde van Catalonië.

Selectie Movistar voor flag-it Tirreno-Adriatico (7-13 maart)
flag-es Alex Aranburu
flag-es Jorge Arcas
flag-es Enric Mas
flag-es Lluís Mas
flag-dk Mathias Norsgaard
flag-pt Nelson Oliveira
flag-co Einer Rubio

Dit artikel delen:

2 Reacties

zotvankoers 6 maart 2022 om 11:20

Waarom ontbrak aranburu in de strade? Of deed die gewoon een Van Aertje?

0
Schollekop 6 maart 2022 om 11:59

Die ouwe plakker zal wel weer hoog eindigen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone