Movistar presenteert selecties voor Luik-Bastenaken-Luik

vrijdag 23 april 2021 om 09:01
Movistar presenteert selecties voor Luik-Bastenaken-Luik

foto: Cor Vos

Met viervoudig winnaar Alejandro Valverde en Annemiek van Vleuten, winnares in 2019, beschikt Movistar over twee kandidaat-winnaars voor aankomende zondag in Luik-Bastenaken-Luik.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Valverde (40), die op de dag van Luik-Bastenaken-Luik 41 kaarsjes mag uitblazen, hoopt zondag voor een vijfde keer La Doyenne te winnen. Als de Spanjaard erin slaagt om in Luik als eerste over de streep te komen, schrijft hij geschiedenis en komt hij op gelijke hoogte met vijfvoudig winnaar en recordhouder Eddy Merckx.

Valverde mag dan inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, de Murciaan is nog allerminst versleten. Zo werd hij in aanloop naar Luik-Bastenaken-Luik vijfde in de Amstel Gold en derde in de Waalse Pijl. Valverde, in 2006, 2008, 2015 én 2017 winnaar van de oudste monumentale klassieker op de kalender, is voor zondag de absolute kopman.

Movistar rekent verder op Jorge Arcas, Lluís Mas, Gonzalo Serrano, Carlos Verona, de beloftevolle Amerikaan Matteo Jorgenson en Enric Mas. Die laatste won eerder deze maand nog de koninginnenrit in de Ronde van Valencia en moet in staat zijn om Valverde bij te staan in de finale.

Mannenselectie flag-es Movistar voor Luik-Bastenaken-Luik (25 april)
flag-es Jorge Arcas
flag-us Matteo Jorgenson
flag-es Enric Mas
flag-es Lluís Mas
flag-es Gonzalo Serrano
flag-es Alejandro Valverde
flag-es Carlos Verona

Annemiek van Vleuten – foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten kan al terugkijken op een geslaagd voorjaar, met als voorlopig hoogtepunt winst in de Ronde van Vlaanderen, maar de Europees kampioene zal ongetwijfeld nog een laatste keer willen knallen. Van Vleuten, twee jaar geleden al winnares van Luik-Bastenaken-Luik, kan onder meer rekenen op Katrine Aalerud en Leah Thomas.

Vrouwenselectie flag-es Movistar voor Luik-Bastenaken-Luik (25 april)
flag-no Katrine Aalerud
flag-es Sara Martín
flag-co Paula Patiño
flag-es Gloria Rodríguez
flag-us Leah Thomas
flag-nl Annemiek van Vleuten

Dit artikel delen:

2 Reacties

rosencrantz 23 april 2021 om 09:27

Weet er iemand wat er met Mühlberger is? Ik had die wel in de Ardennen verwacht.

0
ivo001 23 april 2021 om 12:04

Verbaasd mij ook hem nergens te zien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone