Milan Menten verslaat Mick van Dijke in derde etappe CRO Race

donderdag 30 september 2021 om 16:59
Milan Menten verslaat Mick van Dijke in derde etappe CRO Race

foto: Cor Vos

De derde etappe van de CRO Race is gewonnen door Milan Menten. De 24-jarige renner van Bingoal Pauwels Sauces WB, eerder deze week al zevende en negende in de sprint, bleek vandaag over de snelste benen te beschikken. Menten versloeg in finishplaats Makarska Mick van Dijke en Anders Skaarseth en boekte zijn eerste profzege.

De CRO Race ging na twee sprintetappes verder met een heuvelachtige rit. De 167 kilometer lange etappe van Primosten naar Makarska kende in de laatste tachtig kilometer diverse heuveltjes en dus was de verwachting dat Olav Kooij vandaag zijn leiderstrui zou verspelen. De derde etappe speelde zich grotendeels af langs de Kroatische kust, maar ook de kust van Kroatië kent zijn grilligheden. Scherprechter in de finale was de Biokovo (5,2 km aan 5,3%) met de top op 10,5 kilometer van de streep. De laatste kilometers verliepen dan weer in dalende lijn.

Een vroege vlucht van vijf renners reed lange tijd voor het peloton uit. De Spanjaarden Xabier Mikel Azparren (Euskaltel-Euskadi) en Jon Barrenetxea (Caja Rural-Seguros RGA) wisten het langst stand te houden, maar werden enkele kilometers voor de laatste klim van de dag tot de orde geroepen. Op de flanken van de Biokovo lag het tempo te hoog voor de meeste sprinters. Zo moest Phil Bauhaus afhaken en ook leider Kooij zette zich op kant. Een ploeggenoot van Kooij, Sam Oomen, ging dan weer in de aanval. De Nederlander kreeg Torstein Træen met zich mee.

Oomen in de aanval, primeur voor Menten 
Vlak voor de top ging Træen op de pedalen staan en de 26-jarige Noor van Uno-X wist zo Oomen uit het wiel te kletsen. Træen begon zo alleen en met een beperkte voorsprong op een uitgedund peloton aan de afdaling van de Biokovo. Ondanks verwoede pogingen van de Noor om uit de greep te blijven van de achtervolgende groep, werd Træen met nog enkele kilometers te gaan weer bijgehaald en dus gingen we ook vandaag weer sprinten voor de overwinning. Van Dijke mocht bij afwezigheid van Kooij een keer voor eigen rekening sprinten en zat ook goed geplaatst met nog enkele honderden meters te gaan.

De jonge Zeeuw van Jumbo-Visma, nog maar net prof bij de Nederlandse formatie, deed ook een gooi naar de ritzege. Van Dijke botste echter op Menten, die net iets sneller bleek aan de meet en zo de eerste zege uit zijn profcarrière wist te boeken. De jonge Belg was vanzelfsprekend dolblij met zijn zege en schreeuwde het uit na de finish. Voor Menten is zijn zege in de CRO Race een mooie beloning voor een zeer constant seizoen. Met veertien eerdere top 10-plaatsen stak de Belg al heel wat keren zijn neus aan het venster. Menten is tevens de nieuwe leider in de Kroatische rittenkoers.

Dit artikel delen:

14 Reacties

wieler4live 30 september 2021 om 17:02

Jammer voor Mick rijdt wel echt sterk

0
Romerike 30 september 2021 om 17:03

Jammer dat Foss die U-bocht mistte op 2km van de streep. Mede daardoor moest Van Dijcke zelf nog een klein gaatje dichtrijden. Enerverende finales in Kroatië tot nu toe.

0
Murcia 30 september 2021 om 17:06

Ik heb weer genoten van de commentatoren die pas op 800 meter door hadden dat Harper en Sam aan het rijden waren voor Mick ipv Foss. Goede sprint van Mick maar Menten was net iets beter en Bingoal rijdt het hele jaar al goed mee met soms een succes zoals Dupont en Robeet en nu weer met Milan. Voor een kleine ploeg mogen die trots zijn op hun jaar tot dusver.

0
Franco Ballerini 30 september 2021 om 17:40

En dan hadden we nog het geluk dat Traksel een groot deel van de uitzending niet te horen was…

0
horsm 30 september 2021 om 17:07

Menten was wel echt sneller. Maar Mick is goed in vorm, zeg!

0
harryjohan71 30 september 2021 om 17:09

Dat komt ook omdat Van Dijke een gat dicht moest rijden.

0
Franco Ballerini 30 september 2021 om 17:37

Wordt het ooit nog wat met Oomen? Goed dat hij het probeerde vandaag, maar overtuigend was het allerminst. Zelfs een renner als Træen (ja, copy-paste, geen idee hoe ik de æ uit mijn toetsenbord moet halen) kan hij niet volgen.

0
Monsieur vdS 30 september 2021 om 17:48

Op mijn toetsenbord met AltGr+Z = æ!
Ik denk dat dit wel redelijk Oomen zijn niveau is. Moeten niet teveel van hem verwachten.

0
Franco Ballerini 30 september 2021 om 17:58

Weer wat geleerd! Ik had een paar jaar geleden wel wat verwachtingen van Oomen, maar helaas, hij is niet van het niveau wat TJV nastreeft. Snel afscheid van nemen.

0
Turtlehead 30 september 2021 om 17:45

Weer een belachelijke finish. Bocht op 250 m en nog een op 100 meter. Waar slaat dat op man.
Wel een brede weg gelukkig.

0
Franco Ballerini 30 september 2021 om 18:09

Viel best wel mee.

0
Harrogate19 30 september 2021 om 18:12

Schitterende plaatjes maar levensgevaarlijke race.

0
Franco Ballerini 30 september 2021 om 18:35

Inderdaad schitterende plaatjes. Wat een mooi land. Bijna net zo mooi als Italië.

0
Luke 30 september 2021 om 22:54

Vlak voor de streep lag een put die Mick leek te ontwijken. Indien hij de andere kant langs die put had gestuurd dan had hij meer kans gehad.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone