Milan Menten maakt overstap naar Lotto Dstny

dinsdag 20 september 2022 om 11:43
Milan Menten maakt overstap naar Lotto Dstny

foto: Cor Vos

Milan Menten verruilt na dit seizoen Bingoal Pauwels Sauces WB voor Lotto Dstny, de opvolger van Lotto Soudal. De 25-jarige Belg heeft een contract voor twee jaar getekend.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De snelle Menten zal voornamelijk worden uitgespeeld in .1-wedstrijden en in de ProSeries, laat Lotto Soudal in een persbericht weten. De afgelopen jaren noteerde hij al de nodige korte uitslagen. Ook pakte hij in 2021 een ritzege in de CRO Race. “We kennen Milan Menten nog uit ons Development Team, onder leiding van Kurt Van de Wouwer, waarvoor hij drie jaar uitkwam”, zegt ploegmanager John Lelangue.

“Hij had toen nog niet het niveau om de stap naar de WorldTour te zetten, maar we hebben hem de afgelopen vijf jaar uiteraard gevolgd en hebben gezien hoe goed hij zichzelf ontwikkeld heeft. Het is duidelijk dat hij nu wel klaar is voor de stap en we denken dat we hem met een professionele omkadering, een gebalanceerd wedstrijdprogramma en een duidelijke hiërarchie tijdens de koersen kunnen begeleiden naar een nog hoger niveau.”

“Voel dat ik klaar ben om een stap te zetten”
Menten keert dus terug op het oude nest en ervaart dat ook zo. “Ik ken nog veel van de renners en staf uit die periode, dat is uiteraard heel fijn”, zegt hij. “De timing is goed: ik voel dat ik klaar ben om een stap omhoog te zetten. En ik kan me ook helemaal vinden in het plan dat de ploeg voor ogen heeft met mij: sprinten voor de overwinning in de wedstrijden op UCI .1 niveau en de ProSeries. Dat lukte me de afgelopen twee jaar al regelmatig, maar omringd door een ploeg als Lotto Soudal, wordt winnen wat gemakkelijker.”

Lelangue legt uit waarom Menten een versterking kan zijn voor Lotto Dstny. “Caleb Ewan blijft een van de snelste sprinters ter wereld en we verwachten dat Arnaud De Lie volgend jaar opnieuw een stap vooruit zal zetten. We hadden dus nood aan iemand die in de UCI .1 en sommige ProSeries wedstrijden voor de winst kan sprinten. We geloven dat Milan Menten dat binnen onze ploeg zal kunnen. Daarnaast kunnen we hem ook inzetten om sprints aan te trekken.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Thoin 20 september 2022 om 11:53

Hele slimme aanwinst. Samen met Eenkhoorn is Menten zeker in staat mee te doen in de wedstrijden die De Lie nu wint. Is ook een renner die voor het U23 team gereden heeft en dus de interne keuken wel kent.

0
NiM 20 september 2022 om 13:38

Standaard proconti transfer

-1
Cochise 20 september 2022 om 16:08

Klopt. Vergelijk hun teamrooster voor 2023 met dat van EF en Bikeexchange en je zou haast voor die laatste twee supporteren om het te halen. Ik hoopte dat ze Cofidis zouden inhalen maar dat is na dit weekend ook eerder ijdele hoop. Als Allegaert al voor De Lie begint te eindigen…

-1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone