Mike Teunissen bezorgt Nederland derde gouden plak

zaterdag 2 februari 2013 om 19:20

veldrijden, algemeen

foto: Marcel Koch (archief)

Mike Teunissen heeft in Louisville de derde Nederlandse veldritwereldtitel van de dag gepakt. Teunissen reed in de slotronde van het kampioenschap voor beloften weg van zuiderbuur en topfavoriet Wietse Bosmans, die in de eerste helft van de wedstrijd domineerde. Eerstejaars belofte Wout Van Aert zorgde voor de tweede Belgische medaille door het brons naar zich toe te trekken.


Topfavoriet Wietse Bosmans probeerde, net als de winnaars van de races die eerder vandaag verreden werden, een onemanshow op te zetten. Bosmans had half koers een voorsprong van vijftien seconden op langenoot Wout Van Aert en de Nederlander Mike Teunissen. Het duo kwam echter iedere ronde dichterbij Bosmans, waardoor op drie ronden van het einde de renners bij elkaar kwamen.

Iedere keer wanneer Teunissen of Bosmans een versnelling plaatste, moest Van Aert passen. Bij het ingaan van de slotronde was ook duidelijk dat de strijd om de titel tussen de eerst genoemde tenoren zou gaan. Op het asfalt in de slotronde plaatste Teunissen een krachtige versnelling, waarna Bosmans zich moest beperken tot toekijken. De 18-jarige Wout Van Aert werd knap derde.

WK veldrijden 2013 (Louisville)
Uitslag Beloften

1. Mike Teunissen (Nederland)
2. Wietse Bosmans (België) op 14″
3. Wout Van Aert (België) op 22″
4. Tijmen Eising (Nederland) op 35″
5. Jens Adams (België) op 38″
6. Laurens Sweeck (België) op 54″
7. Michiel van der Heijden (Nederland) op 1’05”
8. Michael Vanthourenhout (België) op 1’15”
9. Corné Van Kessel (Nederland) op 1’29”
10. Gianni Vermeersch (België) op 1’34”
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.