Michel Cornelisse juicht na ritzege Merlier in Giro: “Het is gekkenhuis”

zondag 9 mei 2021 om 18:16
Michel Cornelisse juicht na ritzege Merlier in Giro: “Het is gekkenhuis”

foto: Cor Vos

Michel Cornelisse is in de Giro d’Italia de ploegleider van dienst van Alpecin-Fenix. De Amsterdammer zag in de etappe naar Novara de winst gaan naar Tim Merlier, en dat bij het debuut van de Belgische ploeg in een grote ronde. “Het is gekkenhuis”, jubelt Cornelisse in gesprek met Eurosport.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Dat de concurrentie stevig is, doet niets af aan het doel van Alpecin-Fenix en Merlier. “Wij hebben heel veel vertrouwen in Tim Merlier”, zegt Corneliise. “Maar de eerste rit is de moeilijkste, omdat dan iedereen mee wil doen. Tim is een faire sprinter, dus hij laat zich wel eens wegzetten uit een goede positie. Maar vandaag deed de ploeg geweldig werk. Hij zat ideaal geplaatst en dan blijkt hij een van de snelste van de wereld te zijn. Daar hebben wij vertrouwen in natuurlijk.”

“We hebben met onze ploeg nog nooit een etappe in een grote ronde verloren, behalve de tijdrit van gisteren”, vertelt de ploegleider met een knipoog en een lach. “Nee, het is geweldig, voor de hele ploeg. Als je dit kan doen in een eerste grote ronde, dan is dat geweldig. Ik ben normaal niet van het dronken worden, maar vanavond ga ik meedrinken.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Rufusvb 9 mei 2021 om 19:44

Goede ploegleider en mooie kerel om naar te luisteren!

Jalabertje 9 mei 2021 om 19:55

Geficiteerd Mies je bent een amsterdamse tijger.

IlPirata 9 mei 2021 om 19:59

Michel Cornelisse is een toffe kerel en mooi dat hij telkens weer een plekje vindt ergens bij een wielerteam.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone