Michal Kwiatkowski verkiest Ardennen boven Vlaanderen

Michal Kwiatkowski verkiest Ardennen boven Vlaanderen

foto: Sirotti

donderdag 27 december 2018 om 19:29

Michał Kwiatkowski zal zich komend seizoen opnieuw richten op de Ardennenklassiekers. Dit betekent dat hij de kasseiklassiekers (grotendeels) zal overslaan. De Poolse allrounder begint zijn wegcampagne in het Midden-Oosten.

De 28-jarige Kwiatkowski richtte zich dit jaar eveneens op de klimklassiekers. De Sky-renner wist geen potten te breken in de Amstel Gold Race (31e), de Waalse Pijl (57e) en Luik-Bastenaken-Luik (29e). Dit belet hem echter niet om opnieuw alles op de maand april te zetten.

Na Luik-Bastenaken-Luik richt Kwiatkowski zijn vizier op de Tour de France, waar hij Chris Froome of Geraint Thomas aan een nieuwe Touroverwinning moet helpen. In het najaar staat vervolgens alles in het teken van het WK in Yorkshire. Het parcours in het Engelse graafschap moet hem bijzonder goed liggen.

UAE Tour 
De Pool zal zijn seizoen beginnen in het Midden-Oosten, met de nieuwe UAE Tour (24 februari-2 maart). Kwiatkowski is niet de enige wereldtopper die heeft toegezegd deel te nemen aan de zevendaagse rittenkoers. Onder meer wereldkampioen Alejandro Valverde, Chris Froome, Vincenzo Nibali, Elia Viviani en Marcel Kittel geven acte de présence.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Romāns Vainšteins 27 december 2018 om 19:39

Zonde voor de liefhebber en zijn hemzelf want hij is veel beter te versmaden op de keien dan tussen de opgefokte wachtwachtpoef-elite. Wel logisch vanuit de broodheer want met Kwiat in Ardennen-shape richting de tour, alwaar hij weer superknecht zal zijn, heb je veel minder labwerk te doen.

0
Titaantje 27 december 2018 om 21:33

Kwiat behoort zelf ook gewoon tot die “wacht-poef” elite. Dat kunnen we over de RvV dan weer niet zeggen. Dus een begrijpelijke keuze om zijn palmares verder uit te bouwen.

0
Brabander 27 december 2018 om 21:52

Vind het ook een alleskunner. Zie hem in beide disciplines wel excelleren eigenlijk

0
EddyB1958 28 december 2018 om 09:26

Beste plaats in Vlaanderen 27, Roubaix nooit gereden, ene keer Harelbeke gewonnen. Niet echt grote kasseicijfers…
Kijk maar eens na…
https://www.procyclingstats.com/rider/michal-kwiatkowski

0
Domestique 27 december 2018 om 21:07

Wat vlakkere slotkilometers in LBL zou deze man wel moeten liggen… Toch een koers die op het palmares van deze topcoureur zou moeten staan.

0
Japsie 28 december 2018 om 08:06

Kwiat moet altijd hopen nergens als topfavoriet aan de start te verschijnen. Is tot grootste prestaties in staat als hij vanuit de schaduw kan opereren.

0
FDJ 28 december 2018 om 14:18

Vind dat Kwiat hier toch enorm wordt onderschat hoor.. Hij is 1 van de meest veelzijdige renner van deze generatie. Reed al bijna top 10 in de Tour, won Milaan San Remo, WK op de weg, E3 Harelbeke, Amstel Gold, Strade en San Sebastian om ook nog te winnen in Tirreno Adriatico en podium te rijden in Baskenland en Parijs- Nice en in LBL.

Hij kan dus rondes van een week winnen, op de kasseien winnen en ook in de heuvels en leunen op een goede tijdrit. Zijn weinig renners met een dergelijke erelijst op zijn leeftijd.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone