Michal Kwiatkowski: “Lastig om na een lange pauze te hervatten”
zondag 8 juni 2014 om 18:25

Michal Kwiatkowski: “Lastig om na een lange pauze te hervatten”

Michal Kwiatkowski

foto: Sirotti

Voor Michal Kwiatkowski verliep de eerste dag van het Critérium du Dauphiné minder voorspoedig dan verwacht. De Poolse kopman van Omega Pharma-Quick Step – die een maand geleden in Romandië zijn laatste wedstrijdkilometers reed – moest in Lyon zestien tellen toegeven op winnaar Froome en is daarmee pas terug te vinden op een twintigste plaats.

Kwiatkowski voelde zich tijdens de rit tegen de klok niet optimaal. “Van de voet tot de top van de klim ging het best goed, maar na de afdaling had ik geen kracht in de benen om door te trekken naar de streep,” kijkt hij terug op de site van zijn ploeg. Zijn zelfvertrouwen voor de Tour is desalniettemin onveranderd. “Ik weet dat ik mijn werk heb gedaan voor deze koers. Na een lange pauze is het lastig om op topniveau in te stappen. Ik moet vertrouwen hebben in de stap voor stap voorbereiding richting de Tour.”

Morgen wacht een bergrit met aankomst bovenop Col du Béal. “Morgen wordt lastig voor iedereen. De eerste vijf kilometers bergop gaan zeker pijn doen. De rit wordt erg zwaar. Ook de ritten daarna kennen aankomsten bergop. Ik ga proberen bij de besten te blijven, maar ik moet binnen mijn grenzen blijven. Ik weet dat er nog steeds vier weken zijn richting de Tour.”

RIDE Magazine