Michael Valgren mikt in Yorkshire op eerste Deense wereldtitel

Door , zondag 30 december 2018 om 09:15
Michael Valgren mikt in Yorkshire op eerste Deense wereldtitel

foto: Sirotti

Leif Mortensen, Jørgen Marcussen, Bo Hamburger en Matti Breschel: dit viertal wist Denemarken al eens een medaille te bezorgen op het WK wielrennen. Het Scandinavische land heeft echter nog nooit een wereldkampioen op de weg voortgebracht. “Misschien kan ik de eerste Deense wereldkampioen worden.” Was getekend? Michael Valgren.

De 26-jarige renner laat in een uitgebreid interview met Cyclingnews weten zich te richten op de mondiale titelstrijd, die in 2019 zal plaatsvinden in het Britse Yorkshire. Het is niet geheel verrassend dat Valgren mikt op de regenboogtrui, aangezien het parcours heuvelachtig is.

Spek naar de bek voor een winnaar van de Amstel Gold Race, zou je denken. “Ik moet gewoon een goed seizoen draaien om de rest van de Deense ploeg te overtuigen”, aldus Valgren. “Ik moet bovendien werken aan mijn sprint. Maar het allerbelangrijkste: ik moet gewoon de beste zijn.” Dit jaar eindigde Valgren nog als zevende op het WK in Innsbruck, na een bijzonder zware koers.

Michael Valgren in actie tijdens het voorbije WK – foto: Sirotti

Mogelijk Girodebuut?
Voordat Valgren zijn vizier zal richten op het WK, hoopt hij eerst te schitteren in het voorjaar. De vraag is echter in welke koersen. “Mijn probleem is dat ik overal goed wil presteren”, zo doelt Valgren op zowel de kei- als klimklassiekers. Daarnaast wil hij graag zijn debuut maken in de Giro d’Italia.

“Aangezien je daar als vluchter veel meer kansen krijgt. In de Tour is alles zo gereguleerd. Ik zou graag een Giro-etappe willen winnen. Maar het is lastig om een volledig klassiek voorjaar te combineren met de Giro. Het is daarom zaak om het met de ploeg te bespreken”, aldus de kersverse aanwinst van Dimension Data. “Ik kan verschillende programma’s rijden.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Wheely 30 december 2018 om 10:28

Keuzes maken Michael! Zowel de Giro, het Vlaamse voorjaar en de heuvelklasssiekers doen wordt pittig.

Mwielerfan 30 december 2018 om 11:42

Inderdaad. Misschien kan het als hij alle klassiekers die op de rand van z’n mogelijkheden liggen skipt. Dat zijn dan wp lbl, Roubaix en gw.
Denk dat hij in rvv en agr het best tot z’n recht komt, samen met omloop e3 en ddv.

WernerFranke 30 december 2018 om 10:30

Goeie gast, heel gemotiveerd. Geen “ja, nee we zien wel” antwoorden, maar een duidelijk plan en doel voor ogen. Daar kunnen sommige semiprofs wel een voorbeeld aan nemen.

Mwielerfan 30 december 2018 om 11:39

Uitspreken om voor winst te gaan is wel iets makkelijker als je net twee klassiekers hebt gewonnen

Bryan Cuperus 30 december 2018 om 12:28

Samen met Cort Nielsen maakt Denemarken best wel wat kans

Jungle Man 30 december 2018 om 18:03

Helaas is ie naar een team gegaan waar tot heden maar weinig renners beter zijn gaan rijden

arjando.ooms 30 december 2018 om 22:20

Het zwarte gat van DD overleven lijkt me al een geweldige prestatie.

Headlines

Materiaalzone

Populair