Michael Barry beëindigt loopbaan na Beijing

woensdag 5 september 2012 om 22:02

foto: Sirotti

Michael Barry neemt na dit seizoen afscheid van de wielersport als professioneel renner. Dat meldt de Canadees op zijn eigen website. ”2012 zal mijn laatste jaar zijn als actief wielrenner.”

Op zijn site legt de 36-jarige renner uit waarom hij gaat stoppen. ”Nadat ik een heel leven heb gekoerst en ontdekkingen heb gedaan over de hele wereld, die mij onder andere mijn vrouw en goede vrienden opleverden, is het tijd om te stoppen als professioneel wielrenner.”

”Wielrennen was waar ik over droomde. Ik moet mijn ploeggenoten bedanken, mijn coaches en tegenstanders voor het maken van de mooie en memorabele carrière die ik heb gehad. De emoties van de finishlijn passeren, in de bus zitten met mijn teamgenoten en het hervertellen van de dagen zullen moeilijk zijn om her te beleven.”

De carrière van Barry heeft hem langs vele ploegen geleid. In 1998 begon hij bij Saturn, waarna hij via US Portal Service, Discovery Channel, T-Mobile, Team High Road en Team Columbia bij Sky terecht kwam. In totaal won Barry tien wedstrijden, waarvan vier ploegentijdritten.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone