Merijn Zeeman: “Rohan Dennis is nog steeds underdog voor de eindzege”

vrijdag 29 april 2022 om 19:23
Merijn Zeeman: “Rohan Dennis is nog steeds underdog voor de eindzege”

foto: Cor Vos

Merijn Zeeman heeft op de site van Jumbo-Visma teruggeblikt op de derde etappe van de Ronde van Romandië, die gewonnen is door Patrick Bevin. Rohan Dennis, die de leider is in het algemeen klassement, legde beslag op de derde plaats. “Hij reed bijzonder knap vandaag.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Zeeman begint met het ploegwerk van Jumbo-Visma in de verf te zetten. “Ze deden het fenomenaal. Michel Hessmann heeft weer een groot deel van de achtervolging voor zijn rekening genomen. Hij heeft er mede voor gezorgd dat de vlucht met enkele sterke renners weer teruggepakt is. Robert Gesink, Sepp Kuss en Steven hielden Dennis vervolgens goed van voren in de slotfase.”

“Dat Rohan vervolgens een goede sprint reed en enkele bonificatieseconden meepakte is bijzonder knap. Naar mijn mening is Rohan met het oog op wat gaat komen nog steeds een underdog in het klassement. Maar we staan er zeker goed voor”, aldus een voorzichtige Zeeman.

Zaterdag staat de koninginnenrit van de Ronde van Romandië op het programma. De renners krijgen in die rit vooral aan het einde van de etappe een zware finale voorgeschoteld. De laatste dertig kilometer loopt namelijk grotendeels bergop.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Murcia 29 april 2022 om 19:43

Kan ook niks anders zeggen. Rohan heeft nog nooit een ronde van 1 week gewonnen als ik mij niet vergis en zal nog steeds rond de 72 kilo wegen. Dan moet hij morgen en zondag tot 2x toe de Stelvio Dennis uit de kast halen. Maar dat leek mij echt een unicum terwijl er nu ook zoveel pure klimmers meedoen. Ik ga zelf voor Vlasov of toch weer G. met hopelijk ook nog Ayuso en McNulty in de mix.

0
Franco Ballerini 29 april 2022 om 20:02

Overdrijven is ook een kunst. Twee keer de Stelvio in Romandië? Onvergelijkbaar met de nog komende heuveltjes natuurlijk. Ik acht Dennis wel degelijk kansrijk, mits de ploegleiding het roadbook goed heeft gelezen en de ploeg dermate heeft geïnstrueerd. Maar helaas weten wij WF volgers dankzij de uitstekende voorbeschouwingen hier klaarblijkelijk beter wat de renners te wachten staat…

0
Geel Zwarte Bril 29 april 2022 om 20:31

Franco je post was bijna positief. Maar helaas eindigt hij toch weer in een mineur.

Jammer jammer jammer. Uitloggen aub en wegblijven.

0
Murcia 29 april 2022 om 20:36

Onvergelijkbaar met de komende heuveltjes? Voor iemand die zo kritisch is op de ploegleiding en hun kennis van het parcours is het vrij stuitend om de etappe van morgen met meer dan 4000 hoogtemeters en de klimtijdrit van zondag met 11 kilometer aan 8% als heuveltjes te betitelen. Wil je gewoon zeiken om het zeiken of meen je werkelijk dat 50 kilometer klimmen in twee dagen zo tussen 7 en 8% gemiddeld vergelijkbaar is met de Limburgse heuvels.

0
Luca Quasi 29 april 2022 om 22:18

Het gaat Murcia uiteraard over de vorm die Dennis op de Stelvio ten toon spreidde toen hij eigenbenig Kelderman van de Giro-zege beroofde in 2020. Jammer dat dat gemist wordt door de lezers.

0
fudd 29 april 2022 om 19:50

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0
Geel Zwarte Bril 29 april 2022 om 20:29

Heel benieuwd wat hij morgen kan. Kan best prima klimmen. Zo’n leiderstrui geeft altijd wat extra vleugels en heeft met Gesink kruijswijk en Kuss een paar goed klimmende knechten mee. Roosen Leemreize en Hessmann voor de eerste kilometers.

0
Fast Freddy 29 april 2022 om 21:37

De finaleklim van morgen is een loper en de klim TT zie ik hem ook top 3 eindigen. Dennis is voor mij de favoriet.

0
Quincy Adams 30 april 2022 om 07:13

Het zijn veel veel klimkm en nog behoorlijk steil ook (voor een dennis). Ik geef zeeman gelijk in de underdog uitspraak. De andere ploegen zullen dennis proberen uit te putten en isoleren. De verschillen zijn niet groot dus. De klimtt zie ik hem wel

0
Quincy Adams 30 april 2022 om 07:13

Hoog scoren, mits hij niet te diep zal gaan vandaag.

0
Jean Dumas 30 april 2022 om 09:45

Vandaag is de beslissende rit. Hij heeft een halve minuut op de klimmer-tijdrijders en de slottijdrit ligt hem. De kwestie is of hij breekt dan wel niet.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone