Meintjes breekt pols in Californië

donderdag 16 mei 2019 om 10:56
Meintjes breekt pols in Californië

foto: Cor Vos (archief)

Een val in de Tour of California heeft Louis Meintjes een gebroken pols opgeleverd. De Zuid-Afrikaanse klimmer van Dimension Data kwam in de finale van de vierde rit naar Morro Bay ten val. Het is nog niet bekend hoe lang hij uit de roulatie is.

Meintjes was betrokken bij de valpartij met nog iets meer dan drie kilometer te gaan. Hij wist de rit nog wel uit te rijden, maar werd na de streep direct verzorgd en overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Zijn Ronde van Californië (hij stond 22ste in het klassement) zit erop. Hij reist naar Hamburg, waar hij door een specialist behandeld zal worden.

Voor Meintjes is het een nieuwe tegenslag, nadat hij in Parijs-Nice al moest opgeven met een liesblessure. In de Ronde van Romandië keerde hij terug in koers en nu staat hij dus weer aan de kant.

Dit artikel delen:

5 Reacties

koos verrek 16 mei 2019 om 11:06

Zit niet mee voor DD. Koop je voor e paar miljoen toprijders gaspa, kreuzinger, valgren, etc.. Win je nog niks. Terwijl andere team met jonkies en invallers alles kapot rije. Raar he ..
Sfeer in de ploeg, das de sleutel, mss

0
Bummetje 16 mei 2019 om 14:12

Wie is kreuzinger? Nieuw talent?

0
Turtlehead 16 mei 2019 om 21:00

Ja, net als Nibali. Maar Gesink is beter :)

0
Tpinotfan 16 mei 2019 om 11:06

Het is toch al een tijdje kommer en kwel met deze jongen. Toch erg jammer en al helemaal treurig voor deze treurig presterende ploeg.

0
Scott Sunderland 16 mei 2019 om 12:31

Geen Giro. Hij zou de Tour rijden. Als de breuk complex blijkt kan hij dat vergeten. Vorig jaar was ook al om snel te vergeten. Apart hoe jongens ineens in een negatieve spiraal komen die maar lastig te doorbreken is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone