Meer duidelijk over deelname wedstrijden 2010

woensdag 7 oktober 2009 om 16:04

De UCI heeft een nieuwe regel ingevoerd, die er voor zorgt dat er drie ProContinentale ploegen mee kunnen doen aan ProTour en Historische wedstrijden. Het gaat hierbij om Acqua & Sapone, Serramenti-Diquigiovanni en Cervélo. In een interview met Cyclingnews geeft Alain Rumpf meer duidelijkheid:

“Vanaf volgend jaar zullen de zeventien beste ploegen van de World Ranking startrecht krijgen in alle Historische en ProTour-wedstrijden, maar dat geldt in 2010 (nog) niet voor de grote rondes. De organisatie van die wedstrijden hebben in juni 2008 namelijk een afspraak gemaakt met de ploegen over het al dan niet starten.”

Veertien van die zeventien ploegen zijn ProTour-ploegen, het gaat hierbij om: Astana, Caisse d’Epargne, Columbia-HTC, Saxo Bank, Liquigas, Quick Step, Silence-Lotto, Rabobank, Team Katusha, Garmin Slipstream, Euskaltel-Euskadi, Lampre-NGC, Française des Jeux en Ag2r La Mondiale.

De ProContinentale ploegen Cervélo TestTeam (6e), Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli (14e) en Acqua & Sapone (17e) vullen de veertien ProTour-ploegen aan. Momenteel valt Milram (18e) daardoor nog buiten de boot, maar zij kunnen nog punten scoren in de Ronde van Lombarijde. Zo zouden ze nog die felbegeerde zeventiende plek kunnen behalen.

De ProContinentale mochten echter niet zomaar meedoen van de ProTour-organisatoren en de ProTour-ploegen. “Er was wel een eis dat de financiële verplichtingen die een ProTour-ploeg heeft ook moeten gelden voor de ProContinentale-ploegen die mee willen doen aan de wedstrijden van de World Calendar,” gaf Rumpf aan.

Er werd eveneens bevestigd dat de ProTour-ploegen, die buiten deze top zeventien vallen, wel het recht en de verplichting hebben om te starten in ProTour-wedstrijden. Over de ProTour-status van Team RadioShack en Astana heeft de UCI nog geen duidelijkheid gegeven.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair