Matthews maakt rentree in Dwars door Vlaanderen, geen Groenewegen bij Jayco AlUla

dinsdag 28 maart 2023 om 11:09
Matthews maakt rentree in Dwars door Vlaanderen, geen Groenewegen bij Jayco AlUla

foto: Cor Vos

Michael Matthews keert in Dwars door Vlaanderen terug in koers. De Australiër moest in Parijs-Nice afstappen met corona en kwam nadien niet meer in actie. Dylan Groenewegen, die de voorbije Vlaamse klassiekers wel reed, zit niet in de selectie van Jayco AlUla. De Nederlander zal pas voor de Scheldeprijs weer een rugnummer opspelden.

“Het is een paar jaar geleden dat ik ‘Dwars’ voor het laatst gereden heb”, zegt Matthews op de site van Jayco AlUla. “Het is een typische Vlaamse wedstrijd waar alles op elk moment kan veranderen. Om die reden moet je de hele dag oplettend en geconcentreerd zijn. Ik kijk er naar uit om terug te keren naar België, ook omdat het mijn eerste koers is sinds ik eerder deze maand corona kreeg in Parijs-Nice. Het wordt een goede test om mijn conditie te peilen met het oog op de volgende koersen.”

Mathew Hayman, de ploegleider van dienst bij Jayco AlUla, stemt daarmee in. “Deze wedstrijd is een goede kans voor Michael om het gevoel op de kasseien terug te krijgen, voordat zondag de grote test volgt met de Ronde van Vlaanderen.”

In Dwars door Vlaanderen zal Matthews aan de zijde starten van Elmar Reinders, Zdenek Stybar, Luke Durbridge, Blake Quick, Luka Mezgec en Kelland O’Brien. Laatstgenoemde eindigde vorig jaar als zevende in de door Mathieu van der Poel gewonnen editie van Dwars door Vlaanderen.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Dwars door Vlaanderen 2023 – Gouden kans voor ‘outsiders’
Dit artikel delen:

5 Reacties

AnderJ 28 maart 2023 om 11:56

Klinkt met name door de kop – impliciet – een beetje alsof Groenewegen op de planning stond voor DDV maar daar van af is gehaald. Is dat het geval? Als je twee snelle mannen hebt, is het niet zo gek dat je er 1 opstelt en de ander niet.

0
platteprijs 28 maart 2023 om 12:03

Bij PCS stond Groenewegen gisteren nog op de startlijst.

0
AnderJ 28 maart 2023 om 13:14

@platteprijs: dank! Als dat in het artikel zou hebben gestaan, had ik e.e.a. beter kunnen plaatsen.

0
Kopinkas 28 maart 2023 om 12:54

Durbridge vooruit sturen- zoals in de editie die Lampaert won toen hij met de hulp van Gilbert Durbridge en Lutsenko in de luren legde – en Matthews kan weer eens lekker afwachtend koersen voor plek vier.

0
Samamba 28 maart 2023 om 15:19

Ze deden het vorig jaar nog met Kelland OBrien. DDV één van die weinig koersen waar anticiperen nog echt werkt. Ben dus vrij zeker dat ze het weer gaan doen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone