Matteo Trentin tekent voor twee jaar bij UAE Emirates

maandag 7 september 2020 om 09:32
Matteo Trentin tekent voor twee jaar bij UAE Emirates

foto: Cor Vos

Matteo Trentin heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij UAE Emirates. Het is de eerste aanwinst van de Emiraten-ploeg voor het nieuwe seizoen. De Italiaan komt over van het CCC-team, waarmee hij momenteel actief is in de Tour de France.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Trentin laat weten blij te zijn met zijn transfer naar UAE Emirates. “Het is een ambitieuze ploeg die het erg goed doet en ik hoop daaraan te kunnen bijdragen met goede resultaten. Het vinden van een team met een langdurig en ambitieus project is niet eenvoudig in deze periode en ik ben trots op het vertrouwen dat ze in me hebben gesteld. Ik ken al veel renners en stafleden, wat de stap ook veel makkelijker maakt.”

De Italiaan hoopt in zijn periode bij de ploeg revanche te kunnen nemen voor het WK in Yorkshire (2019), waar hij net naast de wereldtitel greep. “Daar heb ik nog wat onafgemaakte zaken liggen en ik zou het graag eens beter doen dan vorig jaar. Dan zijn er nog Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Bovendien zou ik graag mikken op de groene trui in de Tour de France, uiteraard terwijl ik meewerk aan de klassementsdoelstellingen van het team.”

‘Veelzijdige renner’
Teameigenaar Mauro Gianetti noemt Trentin ‘een krachtige versterking’ voor zijn ploeg. “Vooral met het oog op onze klassieke kern. Hij heeft bewezen dat hij een veelzijdige renner is in veel soorten wedstrijden. Ook heeft hij een geweldige snelheid. We houden van zijn manier van koersen en van zijn winnaarsmentaliteit. Ik ben ervan overtuigd dat hij heel goed zal integreren in het team.”

Dit artikel delen:

25 Reacties

Verweggistan 7 september 2020 om 09:37

De eerste rustdagtransfer

0
Dikke Vrouw 7 september 2020 om 09:41

Zouden beter wat degelijke helpers voor pogacar halen

0
madeinstars 7 september 2020 om 09:56

Als je kijkt met wat voor een stumpers (op Formolo na) Pogacar het hier moet zien te redden… Dat is inderdaad wel erg matig. Zelfs al is Pogacar de beste, dan wordt het nog heel moeilijk de tour te winnen met die ploeg.

0
lander luypaert 7 september 2020 om 10:08

Ja klopt! Die renners komen er nog aan. Ook kan Munoz, Mcnulty en Conti knechten al blijft het inderdaad vrij matig.

0
Massimo Bataille 7 september 2020 om 10:13

Als je kijkt kunnen ze best wel een degelijke klimploeg op de benen zetten, mits ze allemaal in vorm zijn (en daar wringt het schoentje).

Aru is niet meer de toprenner van vroeger, maar zoals hij in de voorbereiding reed, kan hij wel nog altijd een degelijk niveau rijden ( tot hij vanuit het niets gisteren moest opgeven).
De la Cruz, Henao, Ulissi, Costa kunnen normaal ook wel degelijk een berg over
Formolo is ook wel een toprenner die zeer lang kan meegaan.

Maar een echte topper die bereid is te knechten/schaduwkopman zijn komen ze wel tekort. Beetje hoe Mollema gisteren reed voor Porte.
Maar voor volgend jaar zijn daar niet veel opties meer voor denk ik. Majka of Sivakov zouden dan nog de beste opties zijn.

0
lander luypaert 7 september 2020 om 11:06

Majka
Ion Izagirre
Gorka
Konrad
Moscon
Reichenbach
Hart
Sivakov
Groschartner
Muhlberger
Verona
De Plus
Pernsteiner

Een paar van deze mannen om Pogacar te ondersteunen dan?

0
Chris Van Uden 7 september 2020 om 12:12

Die zijn volgens mij niet allen transfervrij toch Lander? Laurens De Plus heeft voor zover ik weet al getekend bij Ineos. Of bedoel je zijn broer?

0
lander luypaert 7 september 2020 om 12:23

Die zijn allemaal einde contract. Laurens de Plus heb ik nog geen bevestiging gezien bij Ineos.

0
ChefSpijker 7 september 2020 om 13:49

De La Cruz en Polanc zijn toch ook prima knechten, die mits fit lang mee kunnen bergop. De La Cruz pech gehad met die val op dag 1, maar leek er gister al beter door te komen. Was even mee in de aanval achter Hirschi. Vind Formolo eigenlijk maar vrij matig tot nu toe deze Tour. Maar ook hij is in principe inderdaad een prima knecht voor de derde week.

0
FritsvanHoefelen 7 september 2020 om 09:48

Leuk plaatje erbij

0
Wheely 7 september 2020 om 09:52

Ja, als je goed kijkt zie je dat hij een kameeltje tekent.

0
madeinstars 7 september 2020 om 09:55

Blijft toch een beetje een ‘los zand’ ploeg.

0
lander luypaert 7 september 2020 om 10:14

Voor in het klassieke met Kristoff, Bystrom, Bjerg best leuk. Is een renner die elk jaar wel paar mooie wedstrijden wint. Hij volgend jaar Vuelta of Giro denk ik dan.

0
Secondant 7 september 2020 om 10:32

Wereldkampioen worden, Groene trui winnen. 3 klassiekers. Hij heeft aardige ambities voor een 31-jarige renners wiens grootste overwinningen Parijs-Tours, ritzeges in de grote ronden en het Europees Kampioenschap zijn.

0
Massimo Bataille 7 september 2020 om 10:37

Je moet toch ambitie blijven hebben.
Is ook wel renner die altijd vooraan zit en meedoet voor de overwinning, maar hem nooit binnenhaalt.
Anders kun je wel veel toprenners hun doelen ambitieus noemen ( kijk Vanmarcke, Naesen, Stuyven, Politt, …)
En als Bettiol de Ronde kan winnen, waarom Trentin niet =D.

0
Secondant 7 september 2020 om 10:42

@massimo.
Je mag ambities hebben, maar het is wel fijn als ze ook enigszins haalbaar zijn. Ik sluit niet uit dat hij een van zijn vijf doelen haalt, maar ik sluit eigenlijk wel zo goed als uit dat hij ze alle vijf haalt.

Mijn ambitie is ook nog om de Tour te winnen. Ik ben alleen al 35 lentes oud, moet nog 15kg verliezen en mijn PR op de Alpe d’Huez is 1 uur en 5 minuten.

0
Krul 7 september 2020 om 11:31

Rijdt matige sprints dusver en staat toch 5e in het punten klassement. En hij stelt zichzelf enkele doelen en het is niet zo dat hij ze perse allemaal wil halen, maar het is wel handig om per jaar een paar focus punten te hebben.

0
city17 7 september 2020 om 10:39

En Kelderman gaat naar Bora.

0
AWestie 7 september 2020 om 11:01

“Bovendien zou ik graag mikken op de groene trui in de Tour de France, uiteraard terwijl ik meewerk aan de klassementsdoelstellingen van het team.” – Het enige scenario waarin Trentin hier serieus 3 weken in kan mee doen is wanneer een vrijbuitersploeg met een paar sterke mannen hem kan ondersteunen. Niet wanneer je een van de grootste rondetalenten in je team hebt die meer ondersteuning gaat vragen.

0
zietemgaan 7 september 2020 om 11:32

Zonde, niet? Hij gaat er nauwelijks steun vinden, blijft met andere woorden een solist, tenzij hij nu hij wat “ouder” wordt de sprint voor Gaviria moet organiseren? Hij zal wellicht verder rol van Rui Costa overnemen? En idd: Groene trui, op moment dat er een blik jonge sprinters is open getrokken … illusie vrees ik.

0
Frank V 7 september 2020 om 11:37

Lijkt een beetje gefrustreerd rond te rijden dit jaar. Moge hij bij UAE weer de ouwe worden.

0
Witte Trui 7 september 2020 om 12:04

Zullen Kristoff en Gaviria blij mee zijn (not). Wat gaat hij in deze ploeg doen?
Laat ze inderdaad een betere omkadering voor Pogacar organiseren. Die verdient beter.

0
Ivanoviclover 7 september 2020 om 13:18

Vlasov in 2022 naar Ineos las ik gisteren ergens.

0
Caravaggio 7 september 2020 om 13:56

nope

0
koos1 7 september 2020 om 17:00

Een klassieker kan hij misschien nog wel een keer met een beetje geluk winnen. Groentrui zal lastig worden, bij deze ploeg zal de komende jaren in de rondes alles voor Pogacar zijn. Lijkt me kleine kans dat hij dan voor eigen kans mag gaan sprinten en al zeker geen sprintknechten zal meekrijgen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone