Matteo Trentin: “In Burgos vast wennen aan de hitte van Milaan-San Remo”

zaterdag 25 juli 2020 om 10:12
Matteo Trentin: “In Burgos vast wennen aan de hitte van Milaan-San Remo”

foto: Cor Vos

Voor Matteo Trentin wordt de Ronde van Burgos, waar hij als kopman bij CCC van start gaat, niet alleen een belangrijke eerste stap bij de hervatting van het wielerseizoen. Ook wil de Italiaan zich vast blootstellen aan het klimaat waarmee hij straks in Milaan-San Remo te maken krijgt.

Na de coronabreak is Trentin blij dat hij dinsdag weer kan koersen, want dan begint de Ronde van Burgos. “Het is een mooie gelegenheid om onze draai weer te vinden na deze lange periode zonder wedstrijden. Mijn training is soepel verlopen, dus ik voel me goed en ik denk dat mijn vorm op het juiste niveau is om voor etappewinst te gaan. Met drie sprints en twee bergritten is deze ronde een combinatie van van alles.

Voor de Italiaan, die volgende week 31 jaar wordt, is de Spaanse wedstrijd een belangrijke eerste stap in zijn voorbereiding op de rest van het seizoen waarin de klassiekers en de Tour de France zijn hoofddoelen zijn. “Maar het is tevens belangrijk voor me om te rijden in de hete temperaturen van Spanje. Zo kan ik vast wennen aan dezelfde hitte waarmee we te maken krijgen in Milaan-San Remo, waar ik me bij de klassieke ploeg voeg.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

user5697 25 juli 2020 om 14:15

Burgos zou zo maar even de enige rittenkoers kunnen zijn die dit jaar nog gereden wordt. Met dank aan het extreem losbandige gedrag in café’s en kroegen, en door de groepen jongeren die zich totaal niets aantrekken van de regels, thuis of op vakantie. Mondmaskers en zelfs de 1,5 m afstand gaan daar (nu, voorheen evt wel) niets meer aan veranderen. We gaan een nooit geziene besmettingsexplosie tegemoet, want bijna nergens is er sprake van het terug invoeren van een lockdown. Die er wel kwam in de loop van maart. Het duurde toen meer dan twee maanden eer het de goede kant uitging. Nu vrees ik dat we zoet zijn tot in het najaar, en dan komt de derde golf er reeds aan.

vincenzo 25 juli 2020 om 15:51

Serieus?

Kannibaal van Schepdaal 25 juli 2020 om 16:30

Ten eerste: In maart duurde het na het instellen van de lockdown het twee-drie weken voor het de goede kant opging. Dan duurde het nog meerdere weken voor de curve genoeg naar beneden ging om versoepelingen door te voeren.

Ten tweede: Een derde golf komt niet tijdens een tweede golf. Zo werkt het niet. Een nieuwe golf wordt veroorzaakt door laksheid na het wegebben van een vorige golf. Anders rekent men het niet als een aparte golf.

Ten derde: Het valt te bezien wat de gevolgen zullen zijn van de nieuwe golf, die begonnen lijkt te zijn. Welke maatregelen zullen de overheden deze keer nemen? De omstandigheden zijn anders, dus het is moeilijk te voorspellen wat er zal gebeuren. Het risico bestaat natuurlijk dat de angst opnieuw zal regeren en dat burgemeesters het zekere voor het onzekere zullen nemen, ook al kan een wedstrijd redelijk veilig georganiseerd worden. Meerdaagse wedstrijden zijn bovendien kwetsbaarder dan eendagkoersen, want wat als er na een rit iemand positief test? In een eendagskoers zijn ze dan al gefinisht. Afwachten wat er gaat gebeuren. Speculeren is eigenlijk vrij zinloos.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair