Matt White over Tour Down Under: “Opnieuw winnen een echte uitdaging”

zaterdag 10 november 2018 om 11:01
Matt White over Tour Down Under: “Opnieuw winnen een echte uitdaging”

foto: Sirotti

Als Mitchelton-Scott de Tour Down Under voor een tweede maal op rij wil winnen, moet worden afgerekend met Rohan Dennis, Jay McCarthy en Richie Porte. Zij zijn in januari de favorieten voor de eindwinst in de Australische rittenkoers, verwacht ploegleider Matthew White die dit jaar zijn renner Daryl Impey de zege zag pakken. Dat zegt hij op de website van Cyclingnews.

Daryl Impey won dit jaar de twintigste editie van de Tour Down Under, nadat hij in de vijfde rit naar Willunga Hill de leiderstrui had veroverd. De Zuid-Afrikaan zal naar alle waarschijnlijkheid terugkeren om zijn titel te verdedigen. “Het is nog niemand gelukt in de geschiedenis van deze koers om twee jaar op rij te winnen, dus het wordt een echte uitdaging voor ons”, zegt White.

Impey hield in de eindstand Richie Porte nipt af. De Australiër won de koers al eens en eindigde al viermaal op het podium. White: “Zonder nog te weten wie er precies aan de start staat, denk ik dat het grootste gevaar zal komen van de Australiërs met Rohan Dennis en Jay McCarthy als de jongens, die er klaar voor zijn. Maar voor mij is de grote favoriet opnieuw Richie Porte.”

Seizoensstart Chaves en broers Yates in Europa
Mitchelton-Scott zal het in Australië moeten stellen zonder kopstukken Esteban Chaves en de broers Adam en Simon Yates. Zij zullen de draad pas in Europa weer oppakken.

Dit artikel delen:

2 Reacties

jerre123 10 november 2018 om 12:33

Had Porte niet laten vallen dat hij down under zou passen volgend seizoen, of is hij al terug gekomen op die beslissing

0
ajvs 10 november 2018 om 12:57

Edit redactie: Scherp! ;) Aangepast

0

Headlines

Populair

Materiaalzone