Mathieu van der Poel wint Container Cup (zevenkamp op Belgische tv)

woensdag 27 mei 2020 om 20:53
Mathieu van der Poel wint Container Cup (zevenkamp op Belgische tv)

© Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft de Container Cup op zijn naam geschreven. Dat is een programma op de Vlaamse tv-zender 4 waarin een dertigtal topsporters het tegen elkaar opnamen in een zevenkamp: lopen, klimmen, roeien, schieten, golfen, gewichtheffen en fietsen. Van der Poel haalde het van twee andere wielrenners: Greg Van Avermaet en Oliver Naesen. 

Bij de dertig onder meer Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet, Victor Campenaerts, Toon Aerts, Yves Lampaert, Thomas De Gendt, Oliver Naesen, Thibau Nys en Jolien D’hoore, maar dus ook Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Elke avond kwamen twee atleten tegen elkaar uit en de programmamakers zetten Van Aert en Van der Poel – niet toevallig – tegenover elkaar in de laatste aflevering. De uitdaging: Greg Van Avermaet van de eerste plaats stoten.

En daar slaagde Van der Poel in.  De regerende wereldkampioen veldrijden maakte indruk en verpulverde de tijd van Van Avermaet met maar liefst een halve minuut. Van der Poel is met voorsprong de beste allrounder. Wout van Aert, die als laatste aan de beurt kwam, deed het nog uitstekend in het roeien (tweede) en het fietsen (beste tijd), maar kwam uiteindelijk niet in de buurt van de scherpe totaaltijd van Van der Poel. De renner van Jumbo-Visma eindigde als twaalfde. Bij de dames haalde sprintster Hanne Claes het van Jolien D’hoore en zwemster Fanny Lecluyse.

Wie de Container Cup wil terugkijken of de volledige uitslagen wil zien, surft naar de website van VIER.

Uitslagen:
Heren
1. Mathieu van der Poel (wielrennen)
2. Greg Van Avermaet (wielrennen)
3. Oliver Naesen (wielrennen)
4. Tom Brys (roeien)
5. Dennis Praet (voetbal)
6. Dirk Van Tichelt (judo)
7. Victor Campenaerts (wielrennen)
8. Thibau Nys (wielrennen)
9. Toon Aerts (wielrennen)
10. Matthias Casse (judo)

Dames
1. Hanne Claes (atletiek)
2. Jolien D’hoore (wielrennen)
3. Fanny Lecluyse (zwemmen)
4. Kirsten Flipkens (tennis)
5. Elise Mertens (tennis)
6. Kim Mestdagh (basketbal)
7. Tessa Wullaert (voetbal)
8. Nina Sterckx (gewichtheffen)

Dit artikel delen:

35 Reacties

Samlambeej 27 mei 2020 om 21:23

zijn mooiste tot nu toe

WernerFranke 27 mei 2020 om 21:29

Eentje voor in de geschiedenisboeken.

Romāns Vainšteins 27 mei 2020 om 21:49

Hier snap je toch geen reet van? Een halve minuut pakken met schieten, golf en gewichtheffen… hoe dan?

Smartijn 27 mei 2020 om 21:52

Wellicht op de link van de site VIER klikken voor de uitleg.

Ward 28 mei 2020 om 06:19

Hoe beter de prestatie, hoe meer tijd van de totaaltijd afgaat…

Limal 28 mei 2020 om 08:26

Net zoals op een zeven-/tien-/moderne vijfkamp de afstanden/tijden van de verschillende disciplines omgezet worden, eerst in punten en dan in seconden voor het afsluitende loopnummer. Ja, dit was natte-vingerwerk (de straffe prestatie van Dirk Van Tichelt toont aan dat je duursporter moest zijn om te kunnen winnen) maar uiteindelijk waren het toch de meest veelzijdige sporters die bovenaan kwamen te staan. Voor een op een rapje opgezette meerkamp vond ik het best goed uitgebalanceerd.

senne van hoof 28 mei 2020 om 08:50

spelregels… tennis en echte 7 kamp lijkt me ingewikkelder.

op de onderdelen die niet op tijd waren win je bonusseconden. bijvoorbeeld. 1 maal raak schieten = -10 seconden.

xistnc 27 mei 2020 om 21:53

Laat honderd Belgen het tegen elkaar opnemen en de Ollander wint :p

Michelangelo 27 mei 2020 om 22:09

Leuk programma. En mooi dat sportmensen er vol voor gaan; bijna kotsend uit de container.

Applaus voor Matje, maar voor diegenen die de uitzending niet gezien hebben, ook Wout van Aert heeft laten zien dat hij weer heel erg hard kan trappen (en roeien).

Vind overigens dat WvA een goede metamorfose heeft ondergaan. Vroeger vond ik hem altijd een beetje zurig/verbeten/gebeten. Maar als je hem nu ziet tijdens zijn interviews, dan is het gewoon een gast waar je bij wijze van spreken graag een pint mee zou gaan pakken. Zelfspot, humor, en een prima verhaal.

En voor diegenen die denken dat ik dit vind omdat hij voor een Nederlandse ploeg rijdt: mijn vrouw (die niet zoveel opheeft met de gele mannen) vindt exact hetzelfde.

Boomie1 28 mei 2020 om 13:29

Eens. Ik noemde hem altijd Wout van Zaegt (zagen als in Vlaams voor zeuren), maar tegenwoordig sympathieke, vriendelijke uitstraling

boenk 27 mei 2020 om 22:21

Op de uithoudingsproeven, zou van Aert gewonnen hebben denk ik. Een dikke 10 seconden sneller op het fietsen en.. ik dacht meer dan 20 seconden sneller op het roeien? Vooral opmerkelijk dat van Aert nog steeds niet normaal kan lopen. Dat van der Poel de handigere jongen is, blijkt ook uit deze proef.

Dr op en dr over 27 mei 2020 om 22:47

Mathieu te zien golfen was wel hilarisch eigenlijk…. eerst een keer of tien d'r neffe slaan om vervolgens de bal tegen de meetapparatuur aan te meppen waardoor dat golfballetje terug de container inschoot ipv in het net.

Maar aan de monkey-bars verbaasde hij me toch met 88 stuks.

Wout van Aert was ook wel mooi vanavond, slechts tien seconden langzamer bij het roeien dan een roeikampioen, en dat terwijl hij het nog nooit gedaan had. En de snelste tijd bij het fietsen natuurlijk. :)

Ik heb ze niet allemaal gezien de container-cup afleveringen, de eerste week heb ik er wat gemist. Maar dit is echt voor herhaling vatbaar, ook buiten corona-tijden.

Het commentaar van Wesley Sonck & Pedro Elias was overigens geweldig en af en toe hilarisch.

Morgen de laatste aflevering alweer jammer genoeg. Maar ben wel benieuwd hoe Wesley Sonck het er vanaf brengt. Ik voorspel een tijd van 13min34sec10

den OPQS 27 mei 2020 om 23:05

De beste aflevering is met dirk van tichelt. Bronzen medaille judoka op de laatste spelen en heeft de container eigenhandig afgebroken ;-)

boenk 28 mei 2020 om 00:27

Ik had gisteren mijn voorspelling al opgegeven op de website, en mijn voorspelling was ook 13m35s of 13m25s… ik ben niet meer zeker.

Limal 28 mei 2020 om 08:19

Ik moet geen fazant met supergel winnen dus ik laat dat aan jullie, maar mijn voorspelling zou 12:55 zijn. Hij gaat vermoed ik wat tijd verliezen bij het lopen, roeien en fietsen, maar ik zie hem het in al de rest wel goed doen. Als compact gespierd mannetje zou hij kunnen uitblinken aan de monkey bars en bij de bench press. Ook benieuwd naar wat hij gaat doen bij het golven, want daar moet hij toch zijn zelf-opgebouwde reputatie verdedigen.

fringale 28 mei 2020 om 09:13

Niet vergeten dat Wesley Sonck een begenadigd golfer is en ik dacht, net als Matthieu aardig kan gamen. Bovendien oogt hij nog behoorlijk fit en krachtig. Ik denk dat hij ons gaat verbazen met een tijd iets boven de 11 minuten.

Domestique 28 mei 2020 om 10:44

Vooral de monkeybars waren inderdaad indrukwekkend bij VDP. Bij het golfen was het eigenlijk puur geluk dat die ene slag toch redelijk ver ging (gezien zijn andere slagen en missers), waardoor hij toch veel tijd pakte.

Vond van Aert zijn fietsen (en misschien ook wel roeien) dan eigenlijk nog het indrukwekkendste van de hele aflevering. Ongelooflijk hoeveel sneller hij rijdt dan de andere wielrenners.

Maar een erg leuk programma inderdaad. Mocht er een volgende coronagolf komen, mogen ze die van mij alvast verzachten met een tweede seizoen :-)

Limal 28 mei 2020 om 21:48

Ja man, hij heeft ons allemaal verbaasd met zijn tijd!

(na het lopen dacht ik nog dat mijn voorspelling over de uithoudingsproeven zou kloppen, maar het roeien en fietsen ging indrukwekkend goed)

Geflitst 27 mei 2020 om 23:35

Jammer dat de Belgen hun Olympische kampioene in de zevenkamp niet konden fixen voor deze zevenkamp.
Ook benieuwd waar een triatleet was geëindigd in dit veld.

boenk 28 mei 2020 om 22:03

Campenaerts is een voormalig triatleet.

HSV 27 mei 2020 om 23:52

Als ik wil kijken staat er dat dat niet gaat buiten Belgie…
Raar toch? In tijden waarin grenzen zogenaamd niet bestaan?

Arneboy 28 mei 2020 om 00:18

Bestaan grenzen net niet extra hard in deze tijden?

joern00 28 mei 2020 om 11:19

De meeste afleveringen (zo niet allemaal) staan ondertussen al op Youtube ook.

HSV 28 mei 2020 om 07:41

Ja door Corona maar voorheen kwamen TV programma’s ook de grens niet over maar verkeersboetes wel

Limal 28 mei 2020 om 08:09

Ik heb met veel plezier gekeken naar dit programma. Het is natuurlijk een kunstnmatige vergelijking – blijkbaar kon je dus niet winnen als je geen duursporter was – maar heel leuk om sporters uit verschillende disciplines het tegen elkaar op te zien nemen. Zoals Geflitst al aangaf spijtig dat er geen meerkampers/triathleten meededen.

Van diegenen die wél meededen onthoud ik het onbedwingbare geweld van Van Tichelt, de verbazingwekkende prestaties van enkele wielrenners aan de monkey bars, Swings die zowat alle wielrenners klopte op de fiets, Thibau Nys die lekker meedeed tussen de senioren en uitblonk in het lopen, Mathieu en Greg die bewezen héél veelzijdig te zijn. Maar uiteindelijk is het wel Wout die de meest ongelofelijke prestatie leverde vind ik: in een heel specialistische discipline als roeien bijna even snel gaan als een wereldtopper ondanks dat je dat nog nooit gedaan hebt?!! In't echt (op het water) komt daar natuurlijk meer techniek bij kijken, maar het is klaar dat Wout ook in die discipline een wereldtopper zou kunnen zijn.

assen 28 mei 2020 om 08:32

Jammer dat een Ollander de video’s niet kan zien, had me er zo op verheugd.

mightymert 28 mei 2020 om 13:13

Moet je HOLA VPN erop gooien, dan kan het als het goed is wel.

Romāns Vainšteins 28 mei 2020 om 13:38

of een account met belgische postcode aanmaken, dat kan makkelijk.

Joachim 28 mei 2020 om 09:48

Leuk om te volgen, soms eerder omwille van de sukkelende BV’s (bijvoorbeeld Erik Van Looy en Philippe Geubels) dan de topsporters. Alle afleveringen staan ook op YouTube (alleen die met Van der Poel en Van Aert moet nog geüpload worden).

Duh 28 mei 2020 om 10:12

“30 Belgische topatleten en 10 Bekende Vlamingen nemen het dagelijks tegen elkaar op in een even heroïsche als unieke zevenkamp.”
Matthieu is al Belg geworden volgens 4…

Limal 28 mei 2020 om 12:36

Zolang hij sympathiek blijft adopteren we met veel plezier deze in België wonende ‘Ollander’ ;-)

Samlambeej 28 mei 2020 om 16:19

Mathieu was een van die Belgische crossers tot ie echt goed begon te fietsen.

Dr op en dr over 28 mei 2020 om 22:26

En Mathieu is net als die’n andere Nederlandse topper (Max) geboren in België natuurlijk.
Hij fietst samen met broertje David en vriend Zdenek nog regelmatig door z’n geboortedorp Essen als ze trainen.

picogrammos 29 mei 2020 om 09:17

Vroeger was er op de Nederlanse TV ook zo’n programma (sterrenslag geloof ik)
Hierbij deden allemaal topsporters in verschillende diciplines een competitie.
Hilarisch was daarbij de zwemwedstrijd waar Joop Zoetemelk aan mee deed, hij was net niet verdronken,
Joop werd helaas laatste, hij moest steeds afleggen tegen atletiekers, motorcrossers judoka’s etc.

Maar desondanks Joop : Tourwinst, WK en al die andere overwinningen chapeau !!!

girardengo 30 mei 2020 om 23:36

Dan moet je ook Hennie Kuiper noemen die het wel beter deed.

Headlines

Materiaalzone

Populair